Strijd om Twitter nog lang niet voorbij

Twitter

Elke vrijdag presenteert ICT/Magazine opvallende tech-berichten uit het buitenland.

Na maanden van strijd maakte Elon Musk deze week een ommezwaai in het Twitter-overnamegeschil. De short message service wil echter vasthouden aan een gepland proces. De verantwoordelijke rechtbank spreekt nu een woord van macht, is de analyse van Tageschau.de.

Na de verrassende ommezwaai van Elon Musk in het geschil over de overname van Twitter komt er voorlopig geen proces. Opperrechter van het Hooggerechtshof van Delaware, Kathaleen McCormick, annuleerde het proces van 17 oktober. Tegelijkertijd stelde ze Musk echter een deadline: als de tech-miljardair de aankoop van de SMS-dienst niet op 28 oktober heeft afgerond, zal er in november toch een proces zijn, legde McCormick uit.

Musks ommezwaai

Aan het begin van de week, na een langdurig geschil, stemde Musk ermee in om de SMS-dienst te kopen voor 44 miljard dollar. Hij stelde als eis dat hij tijd zou krijgen voor de financiering en dat een aanstaande rechtszaak in de zaak zou worden afgewend. Die tijd is hem nu gegund tot 28 oktober.

Terug naar het begin. In april maakte Musk aanvankelijk de overnameplannen bekend, maar trok zich terug. Hij rechtvaardigde dit door te zeggen dat Twitter het aantal nepaccounts op zijn platform onderschatte, wat mogelijk een impact zou kunnen hebben op de advertentie-inkomsten. Musk tweette ook dat het socialemediabedrijf zijn potentieel als platform voor vrijheid van meningsuiting niet waarmaakte. Het in San Francisco gevestigde Twitter stapte vervolgens in juli naar de rechtbank om de Tesla-baas te dwingen de overeenkomst van april na te komen.

Geschil nog steeds niet opgelost

Ondanks Musk’s recente ommekeer, blijven er geschillen tussen de twee partijen bestaan. Twitter heeft rechter McCormick donderdag formeel gevraagd om zich aan de procesdatum van 17 oktober te houden. Omdat de miljardair weigert zich te houden aan “contractuele verplichtingen” uit het akkoord van april. Die eis willigde McCormick niet in, maar een nieuw proces hangt in de lucht.

Gerelateerde berichten...

X