TechFest DHPA breidt uit met Cloud Olympics met NK Serverwerpen

De tweede editie van het TechFest van DHPA (Dutch Hosting Provider Association) staat op 24 mei in het teken van sport. De zevende editie van het NK Serverwerpen gaat onderdeel uitmaken van de overkoepelende Cloud Olympics.

Het gratis festival voor en door technici uit de cloud- en hostingsector vindt plaats in het Naarderbos bij Naarden. Nieuw dit jaar is de Deploy Contest. Technici kunnen hun deployment skills laten zien door zo snel mogelijk een server aan de praat te krijgen. De vindingrijkheid van teams wordt ook getest in een VR Escape Room.

“Het idee achter de Cloud Olympics is dat we continu speelse elementen willen toevoegen aan TechFest”, zegt Ruud Alaerds, directeur van de DHPA. “Met de komst van de Deploy Contest en VR Escape Room doen we ook een beroep op de technische en creatieve vaardigheden van de aanwezige techneuten. Dat is dus meer dan alleen de fysieke kracht die nodig is bij het serverwerpen.”

Alle onderdelen vallen wel onder dezelfde koepel, maar worden los van elkaar beoordeeld. Er zijn aan het einde van de dag dus drie grote winnaars.

 

Gratis festival voor techneuten

De Cloud Olympics zijn slechts een onderdeel van een groter geheel. Ook dit jaar belooft DHPA TechFest weer voor ieder wat wils in huis te hebben.

Hoogleraar Maarten Steinbuch zal zich bijvoorbeeld buigen over de vraag of robots onze vrienden kunnen worden. Cor van der Struijf van IBM duikt in de wereld van quantum computing en Marcel Panse van Unless.com legt uit hoe serverless computing eigenlijk werkt.

Voor aanstormend technisch talent is er een Academy Track. Een programma speciaal opgesteld voor studenten in samenwerking met Cloud IT Academy. Hier komen zij onder anderen in aanraking met hun toekomstige werkgever, en vice versa.

Uiteraard is er genoeg gelegenheid tot netwerken, zoals op de speciaal ingerichte Datavloer – en tijdens de barbecue en netwerkborrel.

Tickets zijn gratis te reserveren op dhpa-techfest.nl.

Gerelateerde berichten...

X