The Sony Archives: alles over de Sony-hack bij Wikileaks

De gegevens die vorig jaar zijn buitgemaakt bij de grote Sony-hack, zijn vanaf nu via Wikileaks te lezen. De organisatie heeft de gekraakte data gepubliceerd onder de naam ‘The Sony Archives‘.

De organisatie van frontman Julian Assange heeft de bestanden samengebracht en goed doorzoekbaar gemaakt. “De Sony-archieven bieden een zeldzaam mooi zicht op de veelal geheim gehouden werkwijze van een multinational”, zeg Assange in een verklaring .

“De archieven tonen aan hoe het bedrijf achter de schermen werkt: een invloedrijk bedrijf met directe banden met het Witte Huis (er staan rond de honderd e-mailadressen van de Amerikaanse regering en het ministerie van defensie in het archief). Sony blijkt dus grip te kunnen hebben op wetgeving en beleid.”

In totaal zijn 30.287 documenten doorzoekbaar gemaakt, plus zo’n 173.132 e-mails.Wikileaks vindt dat met topublicatie van de documenten en de mails het publieke belang is gediend. Lezers krijgen een goed beeld van de interne werking van de organisatie en de belangenverstrengelingen met invloedrijke personen en organisaties.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...