Thinkwise low-code geeft nieuw leven aan legacy-softwarepakketten

Partnernieuws Thinkwise

Veel gevestigde softwarepakketleveranciers en ISV’s (Independent Software Vendors) zijn op zoek naar nieuwe ontwikkeltools om hun software mee te moderniseren. De onderliggende technologie is verouderd terwijl zo’n pakket functioneel vaak heel compleet is. Gebruikers kijken reikhalzend uit naar een versie met een moderne GUI, cloud deployment en ondersteuning van Windows, web en mobile. Low-code lijkt de meest duurzame en snelste oplossing om de klus te kunnen klaren. Maar hoe kies je nu het juiste ontwikkelplatform?

Technologieën komen en gaan en dit heeft als gevolg dat de keuzes die je vandaag maakt na verloop van tijd achterhaald kunnen zijn. Low-code softwareontwikkeling is de laatste zes jaar sterk in populariteit gegroeid. Maar is low-code ook geschikt voor ISV’s om hun vaak heel omvangrijke softwarepakketten mee te moderniseren? Het antwoord is ‘ja’, maar de maker van de software bij een ISV moet goed onderzoeken welk low-code platform geschikt is voor zijn applicatie.

Low-code voor core-systemen

Tussen alle no-code en front-end gerichte low-code platformen, is ‘low-code voor core-systemen’ de meest robuuste. Als ISV heb je te maken met een complexe en omvangrijke applicatie. Het Thinkwise platform is uitermate geschikt om complexe en omvangrijke applicaties te realiseren met meer dan 10.000 functiepunten, duizenden tabellen en duizenden gebruikers. Dat is een low-code oplossing waar je als ISV op kunt bouwen en software mee kunt realiseren die altijd modern blijft.

Vendor lock-in

Welk low-code ontwikkelplatform je ook kiest voor jouw applicatie, vendor lock-in ligt altijd op de loer. Van cruciaal belang is dat het platform zoveel mogelijk ondersteuning biedt voor open programmeertalen. Met Thinkwise kan je cruciale business-regels en specifieke functionaliteit in één of meerdere talen vastleggen. Dit verlaagt de risico’s van vendor lock-in aanzienlijk.

Open API

Een ander belangrijk element is dat het platform eenvoudig te koppelen is met externe systemen door middel van open API’s. Het Thinkwise low-code platform kan probleemloos gebruikt worden in combinatie met andere oplossingen.

Grafische upgrades

Een laatste element van een geschikt low-code platform is de uitwisselbaarheid van de grafische user-interface technologie. Bij veel low-code platformen is deze grafische component een vast gegeven en upgraden naar een modernere optie is niet eenvoudig. Thinkwise biedt ISV’s een low-code platform waar het procesmodel is losgekoppeld van de onderliggende technologie. Thinkwise kan alle elementen van het platform, inclusief de grafische user-interface, periodiek vernieuwen. Zo wordt jouw applicatie probleemloos van een nieuwe user interface voorzien zonder grote aanpassingen aan het low-code model.

Thinkwise low-code platform voor softwarepakketleveranciers

Thinkwise maakt het mogelijk dat jouw softwareapplicatie flexibel meebeweegt met nieuwe technologische ontwikkelingen en het altijd geschikt is voor alle apparaten en beeldschermformaten die op dat moment gangbaar zijn. Bovendien zal nieuwe functionaliteit snel gerealiseerd kunnen worden doordat het ontwikkelproces met minimaal een factor 10 sneller gaat. Dit zijn duurzame voordelen voor een ISV maar het is bovendien een grote bonus voor de gebruikers van het product.
Wil je meer weten over Thinkwise low-code voor softwarepakketleveranciers bekijk het on-demand webinar ‘Low-code ontwikkelplatform voor pakketleveranciers’.

Gerelateerde berichten...