Topmanagers verlaten Twitter – overname onzeker

twitter met slot Tweetbot Twitterrific

Verschillende medewerkers in topfuncties vertrekken bij Twitter. Ze gaan weg vanwege de onzekerheid als gevolg van de beoogde overname van het bedrijf door miljardair Elon Musk. Nog altijd is niet bekend of en wanneer de overname van Twitter, waarmee een bedrag van omgerekend 42 miljard euro is gemoeid, doorgaat.

Ilya Brown, vicepresident van de divisie productmanagement, en Katrina Lane, die eenzelfde rol vervult bij Twitter Service, verlaten het bedrijf, meldt nu.nl. Ook Max Schmeiser, het hoofd van data sciences, trekt zijn conclusies, bevestigde het bedrijf.

Reorganisatie

Dit vertrek staat niet op zichzelf. Krap een week geleden gooide Twitter zijn organisatie op de schop. Daarbij werden onder meer twee topbestuurders ontslagen. Twitter heeft ook bezuinigingen doorgevoerd. De werving van nieuw personeel is momenteel bevroren. Het bedrijf zegt dat het geen ontslagen in de planning heeft staan.

Nepaccounts

Musk zei eerder dat hij de overname van het bedrijf alleen door laat gaan als het socialemediaplatform zijn beweringen over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst kan onderbouwen. Tot daar meer duidelijkheid over is, staat de deal on hold.

Elon Musk zelf zegt dat de overname van Twitter ‘niet doorgaat’ als er geen bewijs komt over het aantal spambots en nepaccounts. Een uitleg daarover van Twitter-ceo Parag Agrawal betitelde hij als onvoldoende.

Twijfel bij Musk

Met zijn eis dinsdag in een tweet gaat Musk weer een stap verder dan afgelopen vrijdag, toen hij de overname in de wacht zette totdat het bedrijf opheldering zou geven over het aantal spambots en nepaccounts. Volgens Twitter gaat het hierbij om minder dan 5% van het totaal aantal accounts, maar Musk betwijfelt dit.

Lager bod

Musk zei maandag op een congres in Miami dat een lager bod op het platform ‘niet uitgesloten’ is en dat de overname ook kan mislukken. Speculatie daarover was er vorige week al en wakkerde aan toen hij zijn bod ‘on hold’ zette. Enkele uren na het congres kwam Musk met zijn tweet waarin hij stelde dat er geen deal komt als Twitter geen bewijs geeft over het aantal nepaccounts en spambots.

 

Gerelateerde berichten...