Cryptshare met eID nóg veiliger, sneller en gemakkelijker

Het beveiligen van e-mail gaat een nieuwe fase in met Electronic Identification (eID). Vanwege de nu al legendarische QR-code in de CoronaCheck-app maakt het merendeel van de mensen nu gebruik van eID. Hier speelt Cryptshare direct op in.

De tijden dat we gevoelige gegevens onbeschermd verstuurden met e-mail zijn definitief voorbij. Niet alleen helpen richtlijnen als de AVG en standaarden als de NTA7516 bij het toegenomen securitybewustzijn. Ook de berichtgeving over het ene datalek na het andere draagt bij aan het besef dat communicatie via e-mail veilig moet gebeuren. Er bestaan al diverse oplossingen, zoals die waarbij de ontvanger in de ontvangen e-mail een link krijgt waarvoor een wachtwoord nodig is. Ook wordt identificatie van personen op meer plaatsen gedaan, zoals het inloggen op websites. Daarnaast is nu dus de identificatie via externe partijen sterk in opkomst.

Snel en veilig

In Nederland is DigiD een bekend voorbeeld van identificatie via een externe partij. Via DigiD, de leverancier van eID, kunnen mensen toegang verkrijgen tot diverse systemen van de overheid. De coronacrisis is in dit kader een sterke accelerator voor de digitalisering binnen onze maatschappij. Niet alleen qua online vergaderen, maar ook ten aanzien van eID worden er grote stappen gezet. Mensen die met een QR-code willen aantonen dat ze zijn gevaccineerd, negatief getest of reeds genezen van het COVID-virus doen dat op basis van hun DigiD-identificatie. Dat gaat om ongeveer 84 procent van de Nederlandse bevolking. In de meest recente release van Cryptshare wordt eID geïntroduceerd. Wie beschikt over een eID kan daarmee een e-mail met Cryptsharebeveiliging openen. Dit is een razendsnelle, gemakkelijke en veilige manier van informatie-uitwisseling. Uiteraard kunnen ontvangers zonder eID met de bestaande Cryptsharemethoden veilig e-mail openen.

Met de introductie van eID in Cryptshare kan dus minimaal 84 procent van de Nederlandse bevolking eenvoudig zijn beveiligde e-mail openen. Hiermee krijgt een lastig onderdeel van e-mailbeveiliging – de identificatie van de ontvanger – een essentiële upgrade.

Over Cryptshare

Sinds de oprichting in 2000 zet Cryptshare zich in voor de veilige uitwisseling van informatie. Cryptshare wordt gebruikt om e-mails en bestanden van elke grootte en type op ad-hoc basis uit te wisselen – gemakkelijk en veilig, begrijpelijk en kosteneffectief. Inmiddels gebruiken ruim 4 miljoen gebruikers Cryptshare, bij meer dan 2.000 bedrijven over de hele wereld. Cryptshare is gecertificeerd voor ISO 27001 en voor NTA7516.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...