De kracht van informatie

Man kijkt in de verte

Onze informatiesamenleving biedt overheidsinstanties nieuwe uitdagingen en kansen. De interactie tussen burger en overheid krijgt opnieuw vorm, apps bieden tal van nieuwe mogelijkheden en big data levert een schat aan nuttige informatie op. Informatie als basisinfrastructuur, procesveranderaar en als innovatieve kracht. Om overheidsprofessionals op weg te helpen naar een visie op informatiemanagement, organiseert de Jaarbeurs in samenwerking met VNG/KING, Hiemstra en De Vries en de Gemeente Utrecht op 20 en 21 april in de Jaarbeurs van Utrecht Jaarbeurs Overheid 360°.

Bestuurders, managers, beleidsmedewerkers en informatieprofessionals vinden bij Jaarbeurs Overheid 360° informatie én netwerkmogelijkheden onder één dak. Leveranciers presenteren hun oplossingen, overheden lichten nieuwe ontwikkelingen toe, experts presenteren hun visie en in praktische sessies kunt u met vakgenoten kennis en ervaringen uitwisselen. De beurs wordt dit jaar aangevuld met een spannend, onafhankelijk congresprogramma.

Inspiratie

Met vier dossiers biedt ICT/Magazine alvast informatie en inspiratie over ict-oplossingen en ervaringen uit de praktijk. Een volledig digitale overheid is immers meer dan een afspraak in het regeerakkoord: het is een positieve ontwikkeling in de dienstverlening van en naar burgers en bedrijven, maar brengt ook meer risico op beveiligingsincidenten met zich mee. Om die risico’s te verminderen of weg te nemen, is volgens Sincerus een strategisch juiste keuze noodzakelijk om securitymonitoring bij een vertrouwde partner en specialist onder te brengen.

Een twintigtal gemeenten heeft ervoor gekozen zich op operationeel ict-terrein volledig te laten ontzorgen. Dit doen zij door gebruik te maken van de diensten van ‘James’. En tot volle tevredenheid. James neemt alle operationele ict-zorgen uit handen, terwijl u de regie houdt. Dutch Delta Group, XIXO en Interconnect laten ook u graag kennismaken met James.

Verder kiezen steeds meer gemeenten ervoor om hun data onder te brengen bij een datacenter. Bijvoorbeeld via managed services van Equinix, die op wereldwijde schaal datacenters aanbiedt met het hoogste niveau aan stroomvoorzieningen, koelcapaciteiten, compliancy, veiligheid én interconnectiviteit.

Een andere prioriteit van een digitaal volwassen overheid is onmiskenbaar het bieden van veilige en eenvoudige communicatie, zodat makkelijk en snel digitaal zakendoen met overheidsinstanties realiteit wordt. Kodision biedt oplossingen om burgers in staat te stellen hun zaken met de overheid via een zelfgekozen kanaal en device eenvoudig af te handelen. Zoals de TriplEforms software voor intelligente digitale intake oftewel slimme digitale formulieren.

Van een unieke kijk op elektronische dienstverlening naar een unieke kijk op Nederland. Heeft u ons land weleens in 1000 miljard Minecraftblokjes gezien? Na een half jaar stoeien met de locatiedata van het Kadaster en Rijkswaterstaat is het Geo-ict-bedrijf Geodan gelukt om heel Nederland in deze 3D Minecraft-gamingwereld weer te geven: alle gebouwen, rivieren en wegen.

De gedachte om vanuit een ander standpunt naar Nederland te kijken, moet ook de organisatoren van Jaarbeurs Overheid 360° hebben geïnspireerd. Tijdens het congres wordt u uitgenodigd om eens Nederland van boven te bekijken. Om zo een open en brede kijk op onze informatiesamenleving te krijgen. En op de impact hiervan op de overheid.

Gerelateerde berichten...

X