Voert u de regie, dan doet James de rest

James

Meer doen met minder middelen terwijl de complexiteit toeneemt: dat is de uitdaging van Nederlandse gemeenten op ict-gebied. Een Nederlandse gemeente krijgt steeds meer taken en gebruikt daardoor steeds meer ict-applicaties, mensen werken op verschillende plekken en data worden niet altijd meer in het gemeentehuis opgeslagen. Veel koppelingen, veel aanpassingen in de software. Maar bij wie moet u zijn als het niet goed werkt? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Maak kennis met James!

James is als Single Point of Contact tussen gemeente en ict-leveranciers ontstaan uit een bundeling van drie krachtige en ervaren spelers op de gemeentemarkt: Dutch Delta Group, XIXO en Interconnect. James is de spin in het web van uw ict-infrastructuur en kan iets wat niemand in Nederland kan: hij kan álles. Door jarenlange ervaring met alle platformen van alle leveranciers is James hét Single Point of Contact (SPOC) tussen uw gemeente en haar ict-leveranciers. Een gemeente moet in het ict-theater naast regisseren namelijk ook nog acteren, het decor bouwen en de verlichting en het geluid regelen. James neemt de ict-manager het operationeel werk uit handen, zodat deze zich kan concentreren op de regie.

Gemeente pakt de regie

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Een update van één applicatie verstoort een koppeling waardoor een of meerdere applicaties niet meer goed werken. Maar bij wie moet u nu zijn om ervoor te zorgen dat ‘het’ weer werkt? James borgt de communicatie tussen de verschillende leveranciers en werkt met hen samen om de problemen op te lossen. Of uw hardware en data nu op de gemeentevloer, in de cloud van een leverancier of in ons datacentrum staan: James doet de operatie en de gemeente voert de regie. Zo is ICT weer overzichtelijk en beheersbaar.

Overzichtelijk en transparant

Een extra werkplek? Een applicatie op- of afschalen? Dat kan iedereen. Maar weet u direct wat dit gaat kosten? James biedt u inzicht in deze kosten en is transparant. Een dienst heeft één vaste prijs. Zo worden uw ict-kosten voorspelbaar. U budgetteert niet langer op gevoel, maar op basis van feiten. Ook bent u niet meer afhankelijk van prijsopgaven van verschillende leveranciers, maar heeft u één aanspreekpunt die voor u rekent. Daarbij heeft u maandelijks uw verbruik inzichtelijk.

Efficiënt en effectief

Gebruikers werken altijd en overal en hebben altijd toegang tot al hun applicaties om burgers en bedrijven optimaal te bedienen. De gemeentelijke klanten hebben hoge verwachtingen van de dienstverlening. En dit stelt hoge eisen aan het beheer van ICT. James zorgt ervoor dat de medewerkers 24/7 op elke gewenste locatie kunnen werken. Wanneer software of hardware wordt aangepast, kent James de impact op uw processen. James zorgt ervoor dat de medewerkers ongestoord kunnen doorwerken. Zo houden burgers toegang tot de dienst die zij verlangen en ervaren zij een efficiënte en effectieve organisatie!

 

Wat doet James?
James fungeert als SPOC voor al uw ict-leveranciers. Daarbij regelt James niet alleen het applicatiebeheer, maar maakt hij locatieonafhankelijk werken mogelijk en zorgt hij ervoor dat alle bijbehorende hardware beschikbaar is. De hardware en data kunnen in uw eigen computerruimte, bij een leverancier of in ons datacentrum staan: voor de werking van James maakt dat niet uit en uw belang staat voorop.

Applicatiebeheer
James zorgt voor een altijd beschikbare omgeving. Een gemeente gebruikt tussen de vijftig en vele honderden ict-applicaties. Van zeer eenvoudige applicaties tot enorm complexe. En van standalone applicaties die door één medewerker worden gebruikt, tot applicaties die het werk van vrijwel iedere medewerker ondersteunen. Het technisch beheer op het platform van de ene applicatie heeft direct invloed op het functioneren van een andere applicatie, terwijl de organisatie gewoon moet kunnen doorwerken. Daarom monitort James uw volledige technische omgeving, installeert James patches en updates buiten kantoortijd en voert technische en functionele beheerwerkzaamheden uit. Uw dienstverlening wordt niet gestoord en uw gebruikers kunnen altijd hun werk doen.

Locatieonafhankelijk werken
James zorgt ervoor dat uw gebruikers werken waar en wanneer zij dat willen. Steeds vaker werken gebruikers thuis of op verschillende locaties in het gemeentehuis of door heel Nederland. James verzorgt het beheer en de inrichting van locatieonafhankelijke werkplekken met alle benodigde applicaties. James is uw partner, neemt uw zorgen over en zorgt dat de gebruikers altijd toegang hebben tot de applicaties die zij nodig hebben. Op deze manier werkt de gemeente efficiënter en effectiever. En dit kost ook nog eens minder tijd en energie!

 

“Zelf het stuur in handen”

Twintig gemeenten maken al gebruik van de diensten van James. Tot volle tevredenheid van onder andere Hendrik Schulte, teamleider A&F bij de gemeente Buren: “James staat garant voor veilig rijden met zelf het stuur nog in handen. Ontzorging pur sang!”

Bij de Gemeenschappelijke Regeling De Bevelanden is hoofd ICT Patrick Schouw blij met James: “We hebben nu een soort James in dienst. Die kan maar een deel van zijn tijd eraan besteden en zal dus nooit tot volle wasdom komen. Best lekker dan om zo’n tweede James als optie achter de hand te hebben.”

 

Wouter Keller

“ICT is geen corebusiness van gemeenten en kan vaak beter worden uitbesteed.”
Keller was als lid Raad van Bestuur bij het CBS onder meer verantwoordelijk voor de strategie rond de elektronische dataverzamelingen.

 

Meer informatie: http://dutchdeltagroup.nlhttp://www.xixo.nl en https://www.interconnect.nlafbeelding ICT magazine

Gerelateerde berichten...

X