Gamma maakt Microsoft Teams Operator Connect beschikbaar voor MKB

Microsoft Teams ontwikkelt zich van samenwerkingstool naar centrale hub voor alle productiviteit, inclusief telefonie. Dat wordt mogelijk door de integratie met andere Microsoft-oplossingen, zoals het CRM-platform Dynamics 365. Maar ook met oplossingen van leveranciers zoals Gamma Communications. “Teams wordt net zo belangrijk in je digitale set-up als je internetbrowser en het besturingssysteem van je PC of laptop.” Dat zegt Remco de Kramer, Product Marketing Manager Modern Work bij Microsoft.

Sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie is online samenwerken niet meer weg te denken. Collaboration tools – Teams voorop – hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. En die ontwikkeling gaat in hoog tempo door. De grote populariteit van Teams komt onder meer doordat het geen afzonderlijke tool meer is, maar een integraal onderdeel uitmaakt van de populaire kantoorapplicatie-omgeving Microsoft 365.

Meer functionaliteit

Sinds begin 2020 zijn al meer dan 400 nieuwe functies aan het samenwerkingsplatform toegevoegd. Denk daarbij aan het kunnen inloggen met meerdere accounts, nieuwe presentatiemogelijkheden, live transcripties, het tijdens een presentatie live vertalen van sheets. Of een geïntegreerd whiteboard waarop de deelnemers van een Teamsessie live aantekeningen kunnen maken.

Primeur in Nederland: telefonie geïntegreerd door Gamma Communications

Het toevoegen van vaste telefonie aan Teams zorgt voor een betere bereikbaarheid en vergroot de mogelijkheden voor efficiënter samenwerken nog meer. “Voor de integratie met telefonie bieden wij verschillende oplossingen“, zegt Mark Stromeier – Product Manager Unified Communications bij Gamma. “Microsoft Teams Operator Connect is de meest simpele en snelle manier om gebruik te maken van spraak binnen Teams. De end-to-end serviceafspraken tussen Microsoft en Gamma waarborgen de beste kwaliteit én de hoogste mate van betrouwbaarheid.” De implementatie en het beheer zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Via het vertrouwde Teams-beheercentrum kies je Gamma als operator en profiteer je direct van lage kosten voor infrastructuur en beheer. Dat maakt deze oplossing een uitkomst voor alle IT-managers in Nederland die telefonie eenvoudig willen integreren in Teams. “In de UK hebben we veel succes met deze oplossing. Gamma Communications is nu de eerste in Nederland die dit via partners levert”, zegt Stromeier.

Een andere oplossing is Microsoft Teams Direct Routing, vooral geschikt als de gebruiker al meer kennis heeft van Microsoft Teams. Stromeier: “Direct Routing geeft een directe integratie met ons Gamma-telefonienetwerk en zorgt ervoor dat investeringen in apparatuur van derden, zoals een Session Border Controller (SBC), overbodig worden. Maar als je al geïnvesteerd hebt in een SBC of specifieke extra routeringswensen hebt, is de Gamma DIY SIP Trunk de beste oplossing.”

Binnen de Horizon, BusinessPro of Flex voor Microsoft Teams programma’s van Gamma kunnen bedrijven hun telefonieoplossing integreren met Microsoft Teams zodat zij profiteren van de uitgebreide telefoniefunctionaliteiten van Gamma hosted telefonie. “Ongeacht de oplossing die je kiest, je profiteert altijd van de aantrekkelijke tarieven van Gamma”, zegt Stromeier.

Eenvoud en gemak

“De integratie van spraak, data en video is nu echt een fluitje van een cent geworden. Naadloos communiceren en samenwerken vergroot de mogelijkheden van bedrijven enorm”, aldus De Kramer. “Dankzij de samenwerking met Gamma binnen Operator Connect voor Microsoft Teams kunnen organisaties snel en eenvoudig een moderne telefonieoplossing implementeren. Zonder complexe infrastructuur en tegen aantrekkelijke tarieven. Hierdoor komt Teams-telefonie binnen bereik van een grote groep MKB-bedrijven die kunnen blijven werken met hun vertrouwde lokale telecom en IT-partner.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X