Gartner erkent Cohesity als leader in Magic Quadrant backup & recovery

Er zijn zwaarwegende redenen om verouderde back-upinfrastructuur snel te herontwerpen. Denk aan de verschuiving naar de cloud, het toegenomen belang van databeheer, de aangescherpte regelgeving, de groeiende cyberdreiging en de algehele complexiteit. Gartner biedt een goed overzicht van partijen in de markt, voor wie op zoek is naar een alternatief.

In het kwadrant van Gartner staan de leiders in het vak rechtsboven. Zij staan daar omdat ze het hoogst scoren op de twee assen van het kwadrant: 1) volledigheid van de visie en 2) het vermogen om uit te voeren. Deze leveranciers bieden de meest uitgebreide en schaalbare productportfolio’s. Ze hebben een bewezen staat van dienst van gevestigde marktaanwezigheid en financiële prestaties. Zij kunnen voldoen aan de bestaande legacy-vereisten van traditionele back-up en recovery, maar focussen zich op integratie met en exploitatie van opkomende technologieën.

Visionair

In het rapport van Gartner van juli 2020 staat onder meer het volgende over Cohesity: “In de laatste versie van het onderzoek kwam Cohesity naar voren als een visionair. De back-up productportfolio van Cohesity bestaat voornamelijk uit DataProtect, dat deel uitmaakt van het Cohesity DataPlatform. Cohesity blijft innoveren, waardoor het bedrijf oplossingen biedt in opkomende gebieden, zoals datamanagement en databescherming voor edge- en public cloud-omgevingen.”

Superieur accountbeheer

Eveneens uit het Gartner rapport: “Cohesity-klanten kunnen gebruikmaken van Helios, een op SaaS gebaseerd platform dat gecentraliseerd beheer van meerdere Cohesity-omgevingen mogelijk maakt. Het biedt onder meer detectie van ransomware, capaciteitsbeheer, probleemanalyse en casemanagement. Cohesity scoort bovengemiddeld in service- en ondersteuningsmogelijkheden. Dit kan worden toegeschreven aan een combinatie van superieur accountbeheer en het gebruik van het Helios SaaS-platform om proactief problemen op te sporen, te melden en op te lossen.”

Direct herstel

Toonaangevende leveranciers zoals Cohesity ondersteunen de recovery van back-upgegevens naar servers in de openbare cloud. Hierdoor ben je verzekerd van snel operationeel herstel wanneer de on-premise omgeving niet beschikbaar is. Ook biedt Cohesity direct herstel van databases zoals Microsoft SQL en Oracle. Cohesity heeft recent strategische overnames gedaan om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Gerelateerde berichten...

X