Intelligente oplossingen voor medische beeldweergave

Ziekenhuizen ondergaan tal van veranderingsprocessen. Naast minimaal-invasieve chirurgie worden er allerlei innovaties geïntroduceerd. Ook kunnen gegevens voor poliklinische behandelingen, medische onderzoeken, diagnose, opname, operatie en ontslag inmiddels naadloos worden uitgewisseld dankzij ontwikkelingen in de informatietechnologie.

De distributie en weergave van digitale beelden in de OK en het laboratorium wordt steeds belangrijker. EIZO levert hoogwaardige monitoren en videomanagement-oplossingen die gelijke tred kunnen houden met deze dynamische omgeving.

 

Diagnostisering en clinical review

Sinds een aantal jaren worden verschillende beeldvormingstechnieken steeds vaker met elkaar gecombineerd. Welke monitor hiervoor het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van het toepassingsgebied, bijvoorbeeld de verslagruimte, de polikliniek of het laboratorium. Gezien de stijgende vraag naar mogelijkheden om meerdere beelden tegelijk te kunnen weergeven, heeft EIZO inmiddels verschillende diagnostische monitoren in haar portfolio. Hierop kunnen afbeeldingen in kleur en grijstinten met verschillende resoluties rechtstreeks worden vergeleken. Ze kunnen volgens de DICOM-norm worden gekalibreerd, bieden krachtige functies voor nauwgezette diagnoses en bieden bovendien tal van configuratiemogelijkheden. De invoering van digitale, hoogwaardige medische beeldvormingstechnieken heeft ertoe geleid dat de diagnostisering tegenwoordig op aanzienlijk meer opnamen berust. Hierdoor kunnen radiologen nu meer gegevens dan ooit tevoren beoordelen. Daarom heeft EIZO Work & Flow-functies ontwikkeld voor een effectieve omgang met de beeldweergave, die de interpretatie van opnamen vergemakkelijken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de werklijst te verbergen en deze pas met behulp van de cursor zichtbaar te maken wanneer dat nodig is.

 

Behandelingen en operaties

In moderne operatiekamers worden talloze beeldgegevens gebruikt om de veiligheid en het succes van de operatie te waarborgen. Afhankelijk van het soort behandeling – een operatie, scan of endoscopie – worden uiteenlopende beeldvormingstechnieken gebruikt. Al deze verschillende beelden, gegevens en hun gebruikers zijn op één doel gericht: een veilige en geslaagde behandeling. Met CuratOR biedt EIZO optimale oplossingen voor de OK die garant staan voor een veilige en betrouwbare integratie en die aan alle eisen voldoen.

De Surgical Panels van EIZO met talloze configuratie- en aansluitmogelijkheden vormen het hart van de OK-installatie. Afhankelijk van de vereisten van de klant zijn gegevensbeheer, configuratie van beeld- en geluidsoverdracht en beeldlay-out, en archivering mogelijk met behulp van de door EIZO ontwikkelde Caliop software.

Daarnaast omvat het CuratOR-portfolio van EIZO vier oplossingen om het grote aantal videobronnen en signalen in de OK en daarbuiten te bundelen en zodanig over de beschikbare weergavemedia te verdelen. Twee voorbeelden hiervan zijn de Large Monitor Managers (LMM) en het op videomanagement over IP (VMoIP) gebaseerde Alipe-systeem. De LMM verzamelt de beelden van verschillende video-ingangen, combineert en rangschikt ze naar voorkeur van de gebruiker en geeft de uiteindelijke compilatie op de monitor weer. Met Alipe kunnen beeld- en videogegevens zonder vertraging en verlies worden overgedragen, zowel binnen OK’s als in andere ruimten zoals bijvoorbeeld collegezalen.

Ook biedt EIZO een aantal 2D- en 3D-monitoren speciaal voor endoscopie aan. Deze reproduceren chirurgische beelden getrouw in hoge resolutie, helderheid en contrast.

Meer informatie? Neem vandaag nog contact op met EIZO voor een vrijblijvende afspraak en/of testopstelling via 040-7600360 of info.nl@eizo.com.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X