MEE ZHN: meedoen zonder beperkingen

Op het moment dat de ICT-omgeving van MEE ZHN toe was aan vernieuwing, kwam de organisatie voor de keuze te staan om het ICT-beheer zelf te blijven doen of uit te besteden. Voor MEE ZHN was het belangrijk om de focus te leggen op de interne organisatie en ontwikkelingen van het primaire proces, en minder op de ondersteunende ICT.

Daarnaast moest het nieuwe platform klaar zijn voor toekomstige ontwikkelingen. Door de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld wet- en regelgeving (AWBZ naar WMO) is een flexibel ICT-platform steeds belangrijker geworden. Claranet’s Private Cloud bleek een ideale match te zijn.

“ICT wordt ook bij zorg- en welzijnsinstellingen steeds belangrijker als ondersteuning van het primaire proces. We worden steeds meer afhankelijk van ICT om ons werk te kunnen doen.” Aan het woord is Ronald Beumer, Manager Bedrijfsvoering bij MEE ZHN. “Storingen en downtime dienden flink ingeperkt te worden. De medewerkerstevredenheid bij de eindgebruiker moest worden verhoogd. Ze moeten zonder strubbelingen, in ieder geval met zo min mogelijk downtime, hun werk kunnen doen. Met andere woorden: er diende een inhaalslag te worden gemaakt op het gebied van kwaliteit.”

MEE Zuid-Holland Noord ondersteunt mensen met een beperking, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, chronisch zieken, mensen met een vorm van autisme of niet-aangeboren hersenletsel, zodat ze mee kunnen doen! MEE Zuid-Holland Noord (MEE ZHN) is actief in de regio’s Delft, Den Haag en Leiden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Delft. In totaal heeft MEE ZHN 8 verschillende locaties en zijn er ruim 400 mensen werkzaam.

“Meedoen betekent meer dan alleen goede medische hulp en ondersteuning. Meedoen betekent zelf de regie voeren en zelf verantwoordelijkheid nemen. Meedoen betekent zelfstandig wonen, naar school gaan, werk of een goede dagbesteding hebben.”
Ronald Beumer, Manager Bedrijfsvoering MEE Zuid-Holland Noord 

Claranet Private Cloud

MEE ZHN heeft gekozen voor de Private Cloud oplossing van Claranet, waar beheer een integraal onderdeel is van de dienstverlening. Het is dan ook beheer in de breedste zin van het woord: back-up, virtualisatie, 24/7 monitoring, systeembeheer, etc. MEE ZHN wordt volledig ontzorgd op het gebied van ICT. Hiermee is er meer ruimte om de zorgapplicaties en het primaire proces aandacht te geven vanuit MEE ZHN zelf. Met de Claranet Private Cloud oplossingen werd ook het licentiebeheer vereenvoudigd en overzichtelijk. Bij een Private Cloud oplossing wordt er voor de licenties die gebruikt worden (Office, Citrix, etc) per maand en per user afgerekend.

Komt er een collega bij of gaat een collega weg, dan wordt het maandbedrag aangepast. Deze flexibiliteit is belangrijk door de veranderingen op het gebied van wet- en regelgeving (AWBZ naar WMO), maar ook door het hierbij horende flucturerende personeelsbestand (overnames, fusies, tijdelijk personeel, etc).

“We zien Claranet in de samenwerking echt als ICT-partner. Wij focussen ons zoveel mogelijk op onze eigen core business en Claranet ondersteunt ons daarin. Zo hebben wij geen omkijken meer naar de dagelijkse ICT-werkzaamheden en zijn we dus slagvaardiger in de ondersteuning naar onze klanten.”
Ronald Beumer, Manager Bedrijfsvoering MEE Zuid-Holland Noord 

Servicedesk

Alle medewerkers van MEE ZHN kunnen de Servicedesk van Claranet via telefoon, e-mail of een online portal bereiken. De Claranet Servicedesk fungeert daarbij als een soort vangnet waar zij alle ICT-gerelateerde vragen verzamelen en doorzetten naar de juiste specialist.

“Heeft een medewerker een vraag over een zorgapplicatie, dan wordt deze melding door Claranet direct doorgezet naar de juiste partij (in dit geval de leverancier van de zorgapplicatie). Hierbij wordt door Claranet in de gaten gehouden dat deze partij terugkoppeling geeft en op welke termijn.” Met de inzet van de Claranet Servicedesk is de MEE ZHN ICT-afdeling van een mensgestuurde naar een procesgestuurde organisatie gegaan.

De Servicedesk is voor Claranet core business en  hierdoor volledig in het proces geborgd. Dat betekent dat de bereikbaarheid is vergroot, er meer kennis in huis is en de medewerkers van MEE ZHN dus beter worden geholpen. In het verleden kwam het voor dat tijdens afwezigheid (vakantie/ziekte) van een ICT-medewerker vragen, klachten en incidenten bleven liggen. Dit behoort nu tot de verleden tijd en de medewerkers van MEE ZHN zijn meer tevreden over de ICT-afdeling.

Claranet Wiebe Nauta

Wiebe Nauta, Claranet

Wiebe NautaManaging Director Claranet Benelux:

“Met onze Private Cloud worden organisaties ontzorgd van ICT op locatie en bieden wij de vereiste beschikbaarheid en flexibiliteit om bij te dragen aan de doelstellingen van onze klanten.

Binnen het Private Cloud platform van Claranet creëren we voor iedere organisatie een eigen volledig gescheiden ‘bubbel’ waarin alle gewenste diensten en functionaliteiten worden geplaatst. Alle ICT-functionaliteiten en -diensten worden vanuit deze eigen ‘bubbel  aan de gebruikers aangeleverd. Alle informatie is klantspecifiek toegankelijk en blijft volledig eigendom van de klant.

Een eigen Private Cloud biedt de flexibiliteit om verschillende constructies (hybride, inbreng eigen licenties en/of hardware) op maat te realiseren. Ook bedrijfsapplicaties die specifiek voor de organisatie zijn ontworpen, kunnen toegevoegd worden. Met Claranet als ICT-totaalleverancier heeft de gebruiker niet meer te maken met derde partijen en is er slechts één aanspreekpunt voor het volledige ICT-landschap.

Bovendien geven wij een 100% garantie dat de data in Nederland blijft, waardoor onze klanten alleen onder de lokale Nederlandse wetgeving vallen. Voor een klant zoals MEE ZHN is de bescherming van de persoonsgegevens natuurlijk een belangrijk issue voor gebruik van ECD (& EPD). Voor al onze diensten geldt dan ook: veiligheid voor alles! Door te blijven investeren in kennis en techniek, maar ook door het behalen van de ISO 9001-, ISO 27001- en de NEN 7510-certificeringen, kunnen wij in de toekomst de beschikbaarheid en veiligheid van onze (Cloud)diensten waarborgen.”

 

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X