Meer dan een basissalaris en een bonus per gewerkt uur

MidLance®

MidLance® is een geregistreerd handelsmerk van het detacheringsbedrijf RedBlue IT Professionals uit Hoofddorp. De naam verwijst naar de middenweg tussen een vast regulier dienstverband en freelancen. In de basis betreft het een basissalaris en een bonus per gewerkt uur, maar het gaat juist om de details in de uitwerking. Desgevraagd lichten de eigenaren het model nader toe.

“In juni 2008 werd RedBlue opgericht”, vertelt directeur en medeoprichter Raoul Zeilstra. “MidLance® was toen een term die nog nergens ter wereld werd gebruikt. Er bestonden wel beloningsmodellen die gebaseerd zijn op een vast salaris en een flexibele beloning per gewerkt uur, maar wij wilden dat model verbeteren. MidLance® vonden we een prachtig passende naam en dat hebben we toen gedeponeerd.” Het model is sindsdien verder uitgewerkt en het merk is zorgvuldig in de markt gezet.

“De merknaam wordt echter steeds vaker illegaal en dus strafbaar door andere bedrijven gebruikt”, aldus Ron du Fijn, directeur en medeoprichter van RedBlue. “Daarnaast dekt het model dat andere bedrijven bieden de lading niet, wat misleidend werkt en wat dus ook leidt tot devaluatie van ons merk.”

 

In gesprek

Du Fijn: “Als andere bedrijven ook een basissalaris en een aanvullende bonus per gewerkt uur als arbeidsvoorwaarde willen gebruiken dan is dat prima, maar men mag dat geen MidLance® noemen. Iedereen mag sportschoenen maken, maar je mag die niet zomaar Nike® of Adidas® noemen. Je mag een telecomdienst aanbieden, maar je mag die niet zomaar Ben® noemen. Nog erger is het als je ermee adverteert in bijvoorbeeld vacatures of op je website.”

RedBlue noemt het onvoorstelbaar dat bedrijven hun handelsnaam willens en wetens illegaal gebruiken. Als je op midlance.nl of midlance.com kijkt, kom je direct bij RedBlue. Daar staat heel duidelijk dat het een geregistreerd handelsmerk is. Zij roepen betreffende bedrijven op de naam te verwijderen of met RedBlue in gesprek te gaan over een oplossing.

 

MidLance® bij RedBlue

“MidLance® van RedBlue is een tot in detail uitgewerkt ondernemings- en beloningsmodel”, zegt Zeilstra. “In de basis gaat het wel om een basissalaris en een bonus per gewerkt uur, maar het is meer en het gaat juist om de details in de uitwerking. Het gaat over het totale pakket arbeidsvoorwaarden en de manier waarop we met het model en elkaar omgaan in uitzonderlijke gevallen. Dat doen we anders, beter en eerlijker dan anderen, vinden wij. Dat is MidLance®.”

De werkwijze en beloningsmodel bij RedBlue blijkt goed te bevallen. Vrijwel niemand stapte ooit over naar een concurrent. “RedBlue blijkt een mooie springplank naar zelfstandigheid te zijn”, vervolgt Zeilstra. “70 procent waagt op enig moment toch de stap naar het freelancen. Anderen voelen zich comfortabel bij het MidLance®-model en blijven binnen het MidLance®-model. RedBlue is trots op deze rol in de moderne arbeidsmarkt.”

Het bedrijf ziet flinke ruimte voor groei. RedBlue adviseert professionals die zich willen aansluiten, om zich aan te melden op redblue.nl.

 

Gerelateerde berichten...