Toezichthoudende domotica: vereenvoudig uw zorgverlening én verbeter het welzijn van uw cliënt

Met zorgdomotica geeft u antwoord op de hoge werkdruk en oplopende personeelstekorten. Hoe? De whitepaper toezichthoudende domotica geeft antwoorden! Nieuwe technologie vereenvoudigt uw zorgverlening én verbetert het welzijn van cliënten.

De zorg verandert steeds sneller en thema’s als hoge werkdruk en personeelstekort aan de organisatiezijde en vergrijzing en hogere zorgzwaarte aan de cliëntzijde, brengen de kwaliteit van de zorg in gevaar. Volgens het CBS spreken de helft van de werkgevers in de Zorg en Welzijn van een verhoging van de werkdruk. Bijna 1/3 van de werkgevers verwacht zelfs op korte termijn een personeelstekort. Daarnaast ervaren 2 van de 3 medewerkers de toename van de werkdruk als hoog tot zeer hoog. De situatie is verontrustend en vereist slimme oplossingen die ten goede komen aan zowel de zorgmedewerker als de cliënt. Er zijn veel nieuwe technologische ontwikkelingen van zorgdomotica die de zorgverlening vereenvoudigen en het welzijn van de cliënt verbeteren, zoals een slimme vloer en biodynamische verlichting.

Wet zorg en dwang (Wzd)

Uitgangspunt van de Wet zorg en dwang is dat ieder mens het recht heeft om in vrijheid te leven en eigen keuzes te maken. De Wet zorg en dwang gaat uit van een getrapt zorgmodel dat erop gericht is om onvrijwillige zorg te voorkomen. Zorgdomotica ontlast de dagelijkse werkzaamheden en ondersteunt daarbij de Wet zorg en dwang

Zorgdomotica op individueel niveau

Een andere mogelijkheid om het aantal onnodige meldingen verder te reduceren, is
het toepassen van zorgdomotica op individueel niveau. Samen met (familie van) de
cliënt en de zorgverantwoordelijke wordt een individueel cliëntprofiel opgesteld. Dit cliëntprofiel wordt opgenomen in het leefplan, waarmee tevens voldaan wordt aan de Wet zorg en dwang. Vervolgens wordt per cliëntprofiel de best passende
zorgdomotica bepaald en de parameters individueel afgestemd.

Benieuwd wat zorgdomotica voor u kan betekenen? Maak een afspraak met een van onze zorgadviseurs om samen met u de mogelijkheden en een passend een advies voor uw zorgorganisatie te bespreken.

In 6 stappen de juiste zorgdomotica-oplossing

Hoe komt u tot de keuze van een juiste zorgdomotica-oplossing waarmee uw zorgmedewerkers efficiënter werken en meer tijd besteden aan cliënten? Hertek Care begeleidt u met 6 stappen naar de best passende zorgdomotica-oplossing voor uw zorgorganisatie.

U legt het juiste fundament voor zorgvernieuwing waarvan uw zorgorganisatie profiteert, vandaag én in de toekomst. Uw visie is bepalend voor onder meer de draadloze infrastructuur, het communicatie device en hoe u zorgdomotica toepast. Maar hoe gaat u om met procesverandering, de adoptie door uw medewerkers en zorgt u ervoor dat data uw zorgproces verbetert? Wij ondersteunen u met iedere stap, zodat technologie zorgt voor maximale ondersteuning van uw cliënten, medewerkers en processen.

Gerelateerde berichten...

X