Zorgverzekeraar implementeert MOVEit

Zorgverzekeraar schakelt over naar MOVEit na worsteling met andere software die al snel te moeilijk te gebruiken bleek, vooral vanwege de complexe set-upvereisten.

Vereenvoudigde overdracht van bestanden

Als toonaangevende aanbieder van aanvullende ziektekostenverzekeringen en financiële diensten aan een breed scala van werknemersgroepen, richt dit familiebedrijf zich op het leveren van op maat gemaakte programma’s op basis van een uitstekende klantenservice. Dat betekent niet alleen voldoen aan klantwensen van tijdige en betrouwbare uitwisselingen van gegevens, maar ook het handhaven van de strikte beveiliging en controleerbaarheid die de regelgeving vereist als het om persoonsgegevens gaat.

Tegelijkertijd hebben de werknemers van de zorgverzekeraar een breed scala aan wensen, waaronder ad-hoc bestandsoverdracht van persoon tot persoon, bestandsdeling op basis van mappen, veilige ‘één-op-veel’-bestandsdistributie, veilige bestandsverzameling en systeem-naar-systeem geplande batch-bestandsoverdrachten. Een gebruiker kan bijvoorbeeld tien bestanden met ontvangstbevestiging naar tien verschillende klanten sturen, allemaal tegelijk.

Om een hoge productiviteit en efficiëntie mogelijk te maken, moeten zelfs complexe bestandsoverdrachtstransacties eenvoudig kunnen worden uitgevoerd door gebruikers met minimale training en IT-ondersteuning.

Verbeterde betrouwbaarheid en gebruiksgemak

Het bedrijf stapte over naar MOVEit na worstelingen met andere software die moeilijk bleek te gebruiken, vooral vanwege de complexe set-upvereisten. “Het was arbeidsintensief en duur om Perl-scripts te maken en te beheren om de automatisering in de verouderde oplossing te verbeteren”, aldus de MOVEit-beheerder, een beveiligingsspecialist die rapporteert aan de Chief Information Security Officer van het bedrijf. “Ook claimde de provider conformiteit met wet- en regelgeving, maar de oplossing voldeed niet aan onze beveiligings-, compliance- en rapportagebehoeften, zelfs niet met uitgebreide aangepaste codering en de aankoop van meerdere add-on-modules.”

Een team van drie personen zag de behoefte aan een veiliger, betrouwbaarder en kosteneffectiever systeem voor bestandsoverdracht en begon alternatieven te evalueren. “We wisten wat we wilden en wat het andere systeem niet kon”, vertelde de beheerder. De bank van de verzekeraar was klant van MOVEit en heeft het product sterk aanbevolen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en goede support. Na het zien van een online demo die aantoonde hoe gemakkelijk en kosteneffectief MOVEit aan al hun complexe vereisten kon voldoen, raadde het team al snel aan om het aan te schaffen.

“MOVEit maakt het heel eenvoudig om complexe bewerkingen voor bestandsoverdracht uit te voeren”, legt de MOVEit-beheerder uit. “Het voldoet out-of-the-box aan onze vereisten zonder dat we veel code hoeven te schrijven en te onderhouden.” MOVEit is zelfs zo eenvoudig te beheren en te gebruiken dat een onervaren iemand het nu kan beheren, zodat de bekwame beveiligingsspecialist vrij blijft voor ander werk.

MOVEit voldoet niet alleen aan, maar vereenvoudigt ook de implementatie van strikte voorschriften en beleidsregels voor de beveiliging van financiële diensten en compliance.

Voldoen aan strikte regelgeving

Controle en naleving van regelgeving zijn cruciale zorgen voor de verstrekker van uitkeringen. “Het is absoluut essentieel dat we de ontvangers kunnen bewijzen dat hun bestanden op een veilige en tijdige manier zijn aangekomen”, aldus de beheerder. “MOVEit geeft ons de voorspelbare levering en uitgebreide rapportage die we nodig hebben.”

Het bedrijf gebruikt momenteel MOVEit om zijn back-endsystemen synchroon te houden met partner- en klantsystemen, zoals banksystemen. De meeste van dergelijke taken zijn geautomatiseerde, systeem-naar-systeem batch-bestandsoverdrachten. MOVEit voert ook veel bestandsoverdrachten uit binnen de bedrijfseenheden van het bedrijf.

Bestanden kunnen duizenden namen, persoonsgegevens waaronder salarissen en andere gevoelige informatie bevatten. MOVEit-gestuurde processen moeten voldoen aan het interne beveiligingsbeleid van de verzekeraar, waaronder maandelijkse beveiligingsaudits. Gegevensverlies zou de reputatie van het bedrijf aantasten, veel kosten en de baan van de CISO in gevaar brengen, aldus de beheerder.

Meer productiviteit

Het bedrijf heeft onlangs 700 iPads uitgerold voor buitendienstmedewerkers en evalueert MOVEit Mobile voor veilige bestandsoverdracht naar de apparaten. “Voor het verwerken van aanvragen moeten onze mensen in het veld veilig PII (Persoonlijk Identificeerbare Informatie) van hun mobiele apparaten kunnen verzenden naar ons nieuwe online systeem,” zegt de beheerder. “We zijn momenteel aan het testen en spelen met het gebruik van MOVEit om mobiele bestandsoverdrachten van onze buitendienstmedewerkers te beheren, en we zijn van plan de applicatie volgend jaar uit te rollen.”

===
MOVEit is een secure managed file transfer oplossing dat wereldwijd door duizenden bedrijven wordt gebruikt voor het veilig uitwisselen van bestanden. Het product – oorspronkelijk van ipswitch – is in 2020 gekocht door softwarehuis Progress software (Nasdaq: PRGS)

Meer weten?
Bekijk ons resource center met gratis eboeken en webinars.
Of lees onze blogs.

 

Gerelateerde berichten...

X