Urgente webcast: wat je moet weten over de cyberdreiging vanuit Rusland

wereldkaart blauw met dashboard

Wat is exact de cyberdreiging vanuit Rusland? Wat moet je weten over de Russische cyberaanval-escalatie in Oekraïne? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens een speciale webcast van het SANS Institute op 25 februari. De webcast is voor iedereen toegankelijk.

Deelnemers krijgen een overzicht van de huidige capaciteiten van Russische dreigingsactoren en aanvallen op de (bedrijfs)infrastructuur in Oekraïne. Ook komen de mogelijke effecten van cyberaanvallen voor de Verenigde Staten en de Europese Unie aan de orde.

Het instituut speelde eerder al een belangrijke rol bij het trainen van veel ‘defenders’ die nu actief zijn bij de afweer van dagelijkse cyberaanvallen. Hierbij bieden zij onder andere ondersteuning bij verdedigingstrainingen, incidentrespons, Industrial Control System-aanvallen (en het verdedigen hiervan) en andere offensieve operaties.

De volgende cybersecurity-experts zullen tijdens de webcast antwoord geven op de meest belangrijke vragen:
  • Tim Conway “Infrastructure Cyber Attack implications on Ukraine”
  • Kevin Holvoet “Current Cyber Threat intel on Russian State Actors and what they have been up to leading up to the Ukrainian situation: how formidable an adversary are they”
  • Jake Williams “Cyber-attack spillover – Satellites, NotPetya and Hackivisits: what is reality?”
  • Rob LeeModerator
  • Webcast SANS Institute ‘De situatie en cyberdreigingen in de Oekraïne’
Meer achtergrondinformatie

Russische cyberoperaties richten al jaren hun vizier op de Oekraïne. Doel: destabilisatie-inspanningen van infrastructuuraanvallen, beïnvloedingsoperaties, beschadigen van websites en aanvallen op Oekraïense banken en militaire netwerken. Deze week waarschuwde het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid: “Elke organisatie in de Verenigde Staten loopt risico op cyberdreigingen uit Rusland.”

In de Europese Unie helpt een snel handelend team de Oekraïne om zich te verdedigen tegen Russische actoren en aanvallen. Volgens het rapport van het Department of Homeland Security (DHS) “heeft Rusland een reeks offensieve cybertools die het zou kunnen gebruiken tegen Amerikaanse netwerken, van low-level DoS tot destructieve aanvallen gericht op kritieke infrastructuur.”

DHS heeft zijn meest dringende waarschuwingen tot nu toe afgegeven tegen mogelijke escalatie van Russische actoren in destabilisatie-inspanningen die zouden kunnen overslaan naar Europa en de VS (NAVO-geallieerde landen).

Wie en wat:
Vrijdag 25 februari 2022
Tijdstip: 18.00-19.00 uur
Link naar webcast
Lees ook:

Gerelateerde berichten...