Vodafone en Teladoc Health lanceren Health-e

Health-e
De zorgapp CareConnections van Wortell

Sinds kort is Health-e beschikbaar. Dit is een innovatieve online gezondheidsservice met onder andere 24/7 toegang tot een dokter. Health-e is een alles-in-één app die particuliere klanten van Vodafone toegang biedt tot medisch-, mentaal- en welzijnsadvies. Kinderen en/of partners kunnen ook gebruik maken van de service, allemaal op één abonnement. Health-e is beschikbaar waar en wanneer dan ook en zorgt voor meer regie op gezondheid door digitale innovatie.

24/7 online gezondheidsservice

Eén van de voornaamste kenmerken van Health-e is het 24/7 toegankelijk maken van online huisartsen. Gebruikers en hun gezinsleden kunnen advies inwinnen bij in Nederland geregistreerde huisartsen en gezondheidsprofessionals. De app biedt ook de mogelijkheid om overdag gemakkelijk en laagdrempelig online consulten te plannen. Bijvoorbeeld met professionele coaches voor mentale ondersteuning en diëtisten die helpen om de leefstijl en het welzijn te bevorderen. Vodafone is hiervoor een samenwerking aangegaan met Teladoc Health, wereldleider in virtuele zorg met 20 jaar ervaring op het gebied van online gezondheidsdiensten en digitale innovatie.

Focus op leefstijl en preventie

We zien een toenemende behoefte aan ondersteuning bij een gezonde leefstijl, Health-e voorziet in deze behoefte. Health-e is geen vervanging voor de huisarts, maar bedoeld als aanvulling. De focus ligt op leefstijl, preventie en het beantwoorden van zorgvragen waarvoor een bezoek aan de eigen huisarts wellicht niet noodzakelijk is. Indien er sprake is van spoedeisende hulp of chronische aandoeningen blijft de reguliere gezondheidszorg het eerste aanspreekpunt.

Stefan Scheepers, algemeen directeur Teladoc Health: “We zijn er trots op om Health-e samen met Vodafone in Nederland te lanceren. Met meer dan 20 jaar ervaring weet Teladoc Health als geen ander hoe persoonsgerichte virtuele zorg van waarde kan zijn. Health-e gaat gebruikers helpen om fysiek en mentaal hun gezondste leven te leiden.”

Beschikbaarheid

De service wordt aangeboden door Vodafone en geleverd door Teladoc Health. Health-e zal initieel beschikbaar zijn voor particuliere Vodafone klanten en het is de ambitie om op langere termijn de gezondheidsservice voor heel Nederland beschikbaar te maken.

Gerelateerde berichten...

X