Website Flightradar24 overbelast door oorlog Oekraïne

vliegtuig opstijgend vliegtuigpassagiers voedselverspilling

De website van Flightradar24 is sinds donderdag overbelast.Op de site kun je live zowel commerciële als vracht- en geregeld ook militaire vluchten live volgen.

Er is grote internationale vraag naar informatie over de luchtruimen van Oekraïne en Rusland. Die vraag vanuit de hele wereld is zo groot dat de server van de website het enorme aanbod niet aankan. Het platliggen van de site zou niet het gevolg zijn van een DDoS-aanval.

De site van Flightradar24 krijgt vanwege de oorlog in Oekraïne tussen de tien en twintig keer zoveel bezoekers als normaal. Als je de pagina opvraagt, kom je sinds donderdag op een wachtlijst. Donderdagmiddag was de melding dat het ging om vijf minuten, maar die tijd werd geregeld ver overschreden. Het gebeurt ook vaak dat bezoekers de site helemaal niet kunnen bereiken.

Capaciteit

“We hebben momenteel te maken met extreem veel verkeer naar onze site,” lees je in het wachtscherm. “Daarom gebruiken we een virtuele wachtrij om het aantal gebruikers dat tegelijkertijd de site bezoekt binnen de perken te houden.”

De site zegt te werken aan het vergroten van de capaciteit, zodat meer mensen tegelijkertijd de site kunnen bezoeken. Wanneer dat operationeel is, is nog niet bekend.

Sinds Rusland woensdagnacht Oekraïne binnenviel, is het al druk op de site van Flightradar24. Dat verkeer liep zo snel op, dat de site niet op tijd meer capaciteit kon bijschakelen. De commerciële vluchten in het luchtruim zijn stilgelegd. Wel is er veel militaire activiteit in zowel het luchtruim van Oekraïne als van Rusland.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...