28% meer vacatures voor programmeurs in 2015

software

In de eerste negen maanden van 2015 steeg het aantal vacatures voor programmeurs met 28 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Het aantal vacatures voor PHP-ontwikkelaars en Java-ontwikkelaars groeide daarbij het sterkst. Dit blijkt uit onderzoek van Huxley IT, recruitmentbureau voor systeem- en netwerkspecialisten in Nederland en België. Bijna 50.000 vacatures (2014 & 2015) voor programmeurs zijn geanalyseerd.

Het onderzoek bevat ook een analyse van de ontwikkeling van het aantal vacatures voor programmeurs in de vier voornaamste programmeertalen: Java, PHP, C++ en .net. Bij alle vier is een groei te zien in vacatures ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De vraag naar PHP-ontwikkelaars groeit het snelst: ten opzichte van 2014 met 33 procent. Java-ontwikkelaars staan met 28 procent groei op 2 en net-ontwikkelaars scoort een groei van 25 procent. De stijging van de vraag naar C++ontwikkelaars bedraagt 20 procent.

Naast een representatieve steekproef van het vacatureaanbod van de afgelopen twee jaar, vergeleek Huxley IT het grootste vacatureaanbod (juli 2015) met dat van december 2012, het absolute dieptepunt van de crisis. Ten aanzien van dat moment is het vacatureaanbod met maar liefst 167 procent gestegen.

Joel Bennett, Manager IT-divisie bij Huxley IT: “Het herstel van de Nederlandse economie is heel duidelijk zichtbaar in de groei van het aantal vacatures voor programmeurs. Zo nu en dan fluctueert de vraag, maar de tendens is dat de vraag naar programmeurs toeneemt. In het bijzonder de vraag naar de programmeertalen Java en PHP. Jonge programmeurs die veel kansen willen hebben op de arbeidsmarkt, adviseren wij dan ook te kiezen voor één van de snelgroeiende programmeertalen.”

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...