60 procent werkgevers heeft zorgen over hybride werken

hybride werken

Werving en behoud van talent staan onder druk. Meer dan de helft (56%) van alle organisaties gelooft dat als ze niet inspelen op hybride werkprocessen en plannen, ze medewerkers verliezen en niet in staat zullen zijn om nieuw talent aan te trekken. Organisaties over de hele wereld voelen deze effecten al. 58% meldt een groter verloop sinds de start van de pandemie.

Woensdag kantoordag

Dit blijkt uit het onderzoek Recruit, Retain and Grow van Poly. De studie analyseert beleid, cultuur en welzijn aan de hand van de inzichten van meer dan 2.500 wereldwijde zakelijke beslissers. Het gedrag en de verwachtingen van werknemers laten zien dat medewerkers weer drie dagen naar kantoor komen. Woensdag is daarbij de populairste dag.

Vertrekkende medewerkers gaven aan dat de belangrijkste redenen voor hun vertrek verband hielden met de aanpak van hybride werken. Medewerkers ontdekten een geschiktere baan (19%). Of ze kregen niet de gewenste flexibiliteit van hybride werken (16%). Daarnaast speelde dat medewerkers ontevreden waren over de manier waarop de werkgever COVID-19 aanpakte (9%)

Strategie en gelijkheid niet op één lijn

Minder dan de helft van alle organisaties (48%) zijn volledig voorbereid op hybride werken. Dit, terwijl 37% alleen voor de korte termijn voorbereid is. Nog eens 52% denkt dat het een tijdelijke zaak is. Intussen wil 24% van de werkgevers in Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific en 17% van de EMEA-werkgevers dat hun medewerkers weer fulltime naar kantoor komen.

Minder kantoorruimte

Er zijn meer zorgen. Bijvoorbeeld dat medewerkers vanaf dag één het recht zouden moeten hebben om flexibel te werken (80%). Aan de andere kant stellen werkgevers regels op over het aantal dagen dat ze verplicht op kantoor moeten zijn (84%). Medewerkers zijn vanaf dat moment nog slechts sporadisch op kantoor. Daardoor is het terugdringen van kantoorruimte de volgende stap (22%)

Hogere productiviteit

Een slechte cultuur en slecht welzijn zorgen voor lagere productiviteit. 72% van de onderzochte bedrijven zag een toename van de productiviteit door de shift naar hybride werken. De wereldwijde toename lag op 27%. Niettemin zeggen 62%, 61% en 56% van de organisaties in Azië/Pacific, EMEA en Noord- en Zuid-Amerika dat wanneer medewerkers niet op kantoor zijn, zij niet de relaties ontwikkelen die nodig zijn om hun carrière verder op te bouwen.

Creëer gelijkwaardige kantoorervaringen

77% van de bedrijven her-ontwerpt hun kantoor met meer open ruimtes, samenwerkingsruimtes, stille zones en ruimtes om informeel met elkaar om te gaan. Uiteindelijk zijn werknemers een belang van de werkgever en zullen werknemers degenen zijn die deze ruimtes het meest gebruiken.

Gerelateerde berichten...

X