73% Nederlandse DR-plannen zelden of nooit getest

Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van i³ groep en Symantec onder middelgrote en grote Nederlandse organisaties blijkt dat 73% van de Disaster Recovery plannen slechts 1 keer per jaar of minder getest worden. Daarnaast geeft 48% aan geen officieel Disaster Recovery-plan te hebben.

“Een zorgwekkend beeld.” aldus Rob Vissers, Managing Director i³ groep. “Nu steeds meer organisaties in grote mate afhankelijk worden van de beschikbaarheid van hun data is het niet weten of je terug kunt vallen op je back-up een groot risico. Het niet kunnen recoveren van je vakantiefoto’s is al vervelend. Je moet er dus niet aan denken wat de gevolgen zijn van een EPD, Gemeentelijke Basis Administratie of klantdata die je niet kunt terughalen, dat kan organisaties de kop kosten. Borging van data is een bestuurlijke verantwoordelijkheid, iets wat veel organisaties over het hoofd zien. Met dit onderzoek willen we bewustwording creëren dat er echt nog heel wat te winnen valt op de veiligheid van data.”

Uit het onderzoek dat is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau DUO Market Research blijkt verder dat organisaties in Nederland bij verlies van data door niet kunnen recoveren banger zijn voor imago schade dan voor financiële schade.

“46% van de respondenten verwacht grote imagoschade op te lopen zonder disaster recovery. Dat soort getallen spreken boekdelen,” vervolgt Vissers. “Men is zich dus echt terdege bewust van het feit dat niet op je back-up kunnen vertrouwen funest kan zijn voor het bedrijf. Tijd dus voor organisaties om back-up én disaster recovery op de agenda van het management te krijgen.”

Aan het onderzoek werkten 160 CIO’s, IT-managers, en systeembeheerders mee uit diverse sectoren.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...