90% werknemers gefrustreerd door technologie op werkplek

technologie

De wereldwijde verschuiving naar hybride werk veroorzaakte de grootste stijging in technologie-investeringen in de geschiedenis. Toch geeft een overweldigende 91% van de werknemers aan gefrustreerd te zijn. Dit, door ontoereikende technologie om hun werk te kunnen doen.

Bij hun pogingen om werknemers nieuwe technologie en tools te laten omarmen, zeggen leiders dat hun grootste uitdaging moeilijk te gebruiken applicaties zijn met een hoge leercurve (68%). Meer dan tweederde (69%) van de leiders vindt dat werknemers niet voldoende tijd krijgen om nieuwe software te leren gebruiken. En stellen dat de voordelen vaak niet voldoende aan werknemers worden uitgelegd (67%). Dit blijkt uit onderzoek van Frashworks.

Geen gelijke tred met verwachtingen

Tijdens de pandemie gaven bedrijven volgens KPMG het equivalent van 15 miljard dollar per week extra uit aan technologie om werken op afstand mogelijk te maken. Ondanks de snelle veranderingen in onze manier van werken die hieruit voortvloeiden, ontdekte Freshworks in een onderzoek dat werknemers melding maakten van wijdverspreide storingen in de werkomgevingstechnologie die ze dagelijks gebruiken. Tot de belangrijkste klachten behoren trage snelheden (51%), lange reactietijden van IT-teams (34%), gebrek aan samenwerking tussen afdelingen (30%), het ontbreken van belangrijke functies/mogelijkheden (28%) en een gebrek aan automatisering (25%).

Strijd om talent

De strijd om talent woedt. Circa de helft (44%) van de werknemers wereldwijd overweegt om van baan te veranderen. Ook om die reden is gebruiksvriendelijke technologie een essentiële factor voor de tevredenheid van werknemers. Salaris en arbeidsvoorwaarden de belangrijkste redenen zijn om van baan te veranderen. Maar het gebrek aan flexibele werkmogelijkheden en innovatieve technologie staat in de top vijf.

Goede tools

Dit wordt erkend door bedrijfsleiders wereldwijd, van wie 71% meldt dat werknemers zullen overwegen om een nieuwe werkgever te zoeken als hun huidige baan geen toegang biedt tot de tools, technologie of informatie die ze nodig hebben om hun werk goed te doen.

Zakelijke gevolgen

De ervaring van werknemers is niet het enige dat ontoereikende werkplektechnologie beïnvloedt. Het is ook schadelijk voor het bedrijf in bredere zin. Uit het onderzoek blijkt dat gedateerde technologie de productiviteit van bedrijven beperkt. Dit, omdat gefrustreerde werknemers worstelen met dagelijkse IT-uitdagingen. Meer dan de helft (57%) van de ontevreden werknemers zegt dat hun huidige software hen minder productief maakt. Bijna de helft (44%) van de ondervraagde werknemers zegt dat de tijd die zij besteden aan het oplossen van technologische problemen is toegenomen sinds het begin van de pandemie.

Stressniveaus

Zorgwekkend is dat de stressniveaus van werknemers de pan uit rijzen als gevolg van inadequate werktechnologie. Bijna de helft (49%) van de ondervraagde werknemers zegt dat inadequate werktechnologie hen stress bezorgt. En 48% beweert dat het hun mentale gezondheid negatief beïnvloedt. Bedrijfsleiders zijn het hiermee eens. Met 38% die melden dat zij zich gestrest voelen omdat zij er niet in slagen adequate werkplektechnologie te leveren aan hun stakeholders. En in een extreme indicator zegt bijna de helft van de bedrijfsleiders (48%) dat zij door stress bij het hybride werken de tech-industrie willen verlaten.

Gerelateerde berichten...

X