Aantal werknemers HP Enterprise naar Ciber

Het was na bekendmaking van de lagere kwartaalcijfers van vorige week te verwachten dat HP banen ging schrappen. Volgens het Britse Business Insider is dat nu in de VS gebeurd. HP Enterprise Services group, een van de twee HP-delen die deze herfst semi-zelfstandig verder gaat, heeft laten weten daadwerkelijk banen te gaan schrappen. De betrokken werknemers krijgen de kans naar Ciber, een nauw met HP samenwerkend it-consyltancybedrijf, over te stappen. Van daaruit zouden ze in de Applications Delivery Services van HP aan de slag gaan. Volgens de Amerikaanse techsite CRN gaat het om een klein aantal mensen en heeft HP de deal bevestigd.

Om hoeveel mensen het gaat is nog niet bekend. Business Insider weet via een bron binnen HP te melden dat medewerkers die zo’n aanbod krijgen binnen 48 uur moeten beslissen.

Vorige week nog meldde HP-CFO, Catherine Lesjak dat 2750 banen op korte termijn verdwijnen. De deal met Ciber zorgt in elk geval dat er  minder mensen op de loonlijst van HP staan. Ciber is een wereldwijd IT-consultancybedrijf dat ook een vestiging in Nederland heeft. Het bedrijf heeft in Noord Amerika, Europa en Azië 7.000 consultants in dienst. Ciber heeft een jaarlijkse omzet van rond de 1 miljard dollar.

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...