Acht Nederlandse bezienswaardigheden toegevoegd aan Google Street View

Google heeft deze week acht Nederlandse bezienswaardigheden toegevoegd aan Google Street View. Aan de hand van 360-graden-beelden kan iedereen wereldwijd nu ook toeristische trekpleisters als de Efteling, het Vondelpark en Het Scheepvaartmuseum virtueel verkennen. Dit kan vanaf de laptop, smartphone en/of tablet.

De 360-graden-beelden van de Nederlandse attracties kwamen tot stand via een speciale ‘Trekker’. Dat is een draagbare camera met maar liefst vijftien lenzen. Ze stellen de bezoeker in staat om virtueel door natuur en cultuur te lopen. Zeven van de acht toegevoegde attracties liggen in Amsterdam, op de Efteling na.

Deze locaties zijn toegevoegd

  1. Attractiepark Efteling – Loop tussen de reuzen en trollen en bekijk de attracties van de Efteling
  2. Amsterdamse Bos – Maak virtueel een wandeling op deze prachtige plek midden in de natuur van onze hoofdstad
  3. Madame Tussauds Amsterdam – Bekijk de beroemde wassenbeelden in Madame Tussauds en kies jouw favoriet
  4. Het Scheepvaartmuseum (waarbij je tevens kunt rondlopen buiten het museum) – Ontdek 500 jaar maritieme geschiedenis
  5. Melkweg – Loop alvast rond in de concert- en theaterzaal van dit gebouw aan de Amsterdamse grachtengordel
  6. Het Olympisch Stadion met atletiekbaan in Amsterdam
  7. Vondelpark – Bekijk het bekendste en drukst bezochte park van Amsterdam
  8. NEMO Science Museum (dakterras) – Loop rond op het dakterras en bereid je voor op een volle dag wetenschappelijke ontdekkingen doen.

 

Meer

“Hier blijft het niet bij, zegt Cindy Penders, Communication Manager bij Google. “Binnenkort gaan we nog meer Nederlandse bezienswaardigheden tonen. Op deze manier is en wordt Nederlandse natuur én cultuur voor iedereen toegankelijk.”

Je kunt Google Street View gebruiken via de eigen app, die je kunt downloaden uit de Play Store. Daarnaast zijn de beelden ook naadloos geïntegreerd in Google Maps. De beelden zijn behoorlijk gedetailleerd. De gezichten van de bezoekers, en zelfs dat van Holle Bolle Gijs, zijn vaag gemaakt. De gezichten van de beelden in Madame Toussauds zijn wel gedetailleerd weergegeven. De beelden van Nemo zijn alleen gemaakt op het dakterras.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X