AI-expert Carlo van de Weijer (TU/E) spreker Nationale Datacenterdag

Datacenters Nationale Datacenterdag

AI-expert Carlo van de Weijer (TU Eindhoven) spreker bij datacenter Interconnect tijdens Nationale Datacenterdag op 13 juni Datacenters in het hele land openen de deuren voor zakelijke geïnteresseerden. Zij kunnen uit eerste hand ervaren welke technologieën en security-voorzieningen datacenters inzetten om een hoge beschikbaarheid te waarborgen.

Onderdeel van de open dag bij Interconnect is een lezing door dr. Carlo van de Weijer. Hij is general manager van het Eindhoven AI Systems Institute van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Volgens Van de Weijer zal de Artifical Intelligence-technologie van de komende jaren relevant zijn voor alle gebieden van wetenschap en techniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek, biomedische technologie, natuurkunde, scheikunde en meer. Bovendien zal deze technologie cruciaal zijn voor alle hightech systemen zoals intelligente machines, autonome systemen, mobiliteit, zorgapparatuur, communicatie en IoT.

Carlo van de Weijer (1966) behaalde een master in werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en promoveerde cum laude aan de TU in Graz. Hij is een internationale spreker over exponentiële technologie en de toekomst van hightech, onder meer als faculteitslid van Singularity University in Silicon Valley. Daarnaast is hij columnist bij het Financieel Dagblad (FD).

Nationale Datacenterdag

De Nationale Datacenterdag is een initiatief van brancheorganisatie Dutch Data Center Association, die mede op initiatief van Interconnect tot stand kwam. Hans Derksen, Marketing Manager bij Interconnect: “Doel van de open dag is bezoekers te laten zien hoe we er als Nederlandse datacenterspecialisten voor zorgen dat we met ons allen de hele dag door een breed scala van onlinediensten kunnen gebruiken. Denk aan online vergaderen via Teams of Zoom, internetbankieren, boekhouden via internet of het bestellen van tickets voor een voorstelling. Daarbij gaan de technologische ontwikkelingen heel snel, waarbij nu vooral AI volop in de belangstelling staat. Daarom zijn we vereerd met de aanwezigheid van Carlo van de Weijer die een expert is op dit gebied.”

Aanmelden

Zakelijke geïnteresseerden kunnen terecht voor een fysieke rondleiding. De rondleiding bij Interconnect start om 14.00 uur. De lezing van Carlo van der Weijer is om 15.30 uur. Belangrijk: voor toegang tot het datacenter is een geldige legitimatie (paspoort, rijbewijs of ID) vereist.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X