Alle Data Science studenten ITvitae geslaagd

Zuyd

In de serre van het Eemklooster in Amersfoort ontvingen alle dertien Data Science studenten van ITVitae hun welverdiende diploma. Het opleidingsdeel van het ITvitae Leertraject naar Werk voor jongeren met autisme en hoogbegaafden is hiermee afgerond.

De kandidaten gaan nu aan de slag met hun werkervaringsplaats. Wethouder Fatma Koser Kaya van gemeente Amersfoort reikte als gastspreker het eerste diploma uit.

 

Intensief

Eén jonge vrouw en twaalf jonge mannen namen deel aan Groep 29 met de specialisatie Data Science. Een intensieve opleiding waarvoor kennis van wiskunde en statistiek een belangrijke vereiste is.

Wat de kandidaten gemeen hebben is dat zij vanwege hun autisme of hoogbegaafdheid uitvielen in het reguliere onderwijs of niet in staat zijn om zelfstandig een baan te vinden. ITvitae begeleidt de afgestudeerden nu naar een werkervaringsplaats en bemiddelt hen vervolgens naar een betaalde duurzame baan.

 

Score

Koser Kaya: “Het is voor mij een eer om aan een van de studenten het diploma uit te reiken. Ik ondersteun dit initiatief van harte waarbij deze superslimme mensen de gelegenheid krijgen om zich te bewijzen en hun talenten in te zetten bij alle mogelijke bedrijven en organisaties.”

Frans de Bie, directeur ITvitae opleidingen, sprak de geslaagden en hun ouders toe tijdens de diploma-uitreiking. “Maar liefst zes studenten hadden een score van negen of hoger. De lessen duren tot 16:00 uur, echter velen bleven na de les met elkaar studeren. Een student maakte hier een gewoonte van en kreeg een sleutel om zelf af te sluiten.”

 

AIVD

Dat de studenten over bijzondere talenten beschikken blijkt uit de oplossingen die zij wisten te bedenken voor de loodzware AIVD-kerstpuzzel afgelopen winter. De hoge scores van de ITvitae-studenten wekte de interesse van de AIVD. De bedenkers van puzzel brachten ITvitae een bezoek en gaven een boeiend gastcollege voor de studenten.

Na de zomer start ITvitae weer met vier nieuwe ICT-Leertrajecten naar Werk in de richting Data Science Professional, Software Developer, Cyber Security Specialist en Software Test Engineer. De opleidingsprogramma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met Northwave, Anchormen, Vijfhart en Microsoft.

Ruim 90% van de kandidaten rondt het opleidingstraject succesvol af en wordt bemiddeld bij bedrijven door heel Nederland. Belangstellenden met autisme en/of hoogbegaafden kunnen zich aanmelden ongeacht hun vooropleiding.

 

Succesvol

Vorig jaar bleek al dat bij de zelfde opleiding 171 ICT-talenten met autisme succesvol waren opgeleid, gecoacht en naar werk bemiddeld. Dit is gebeurd bij tientallen grote en kleinere werkgevers door heel Nederland.

Een groot deel van de studenten heeft een lange periode van doelloos thuiszitten achter de rug. Terwijl een IQ boven de 130 bij deze uitzonderlijke kandidaten geen uitzondering is.

Het verslag is een weerslag van het traject van de studenten. Ze namen sinds 2014 deel aan een ICT-Leertraject naar Werk. Soms ook waren ze al aan de slag als ICT-professional en kregen ze steun. Voor deze bijzondere doelgroep is een viertal ICT-opleidingsprogramma’s ontwikkeld.

 

Gerelateerde berichten...