ICT-professionals met autisme opgeleid en naar werk bemiddeld

171 ICT-talenten met autisme zijn opgeleid, gecoacht en naar werk bemiddeld. Dit is gebeurd bij tientallen grote en kleinere werkgevers door heel Nederland. Dat blijkt uit het Social Impact Verslag van ITvitae.

Een groot deel van de studenten heeft een lange periode van doelloos thuiszitten achter de rug. Terwijl een IQ boven de 130 bij deze uitzonderlijke kandidaten geen uitzondering is.

Het verslag is een weerslag van het traject van de studenten. Ze namen sinds 2014 deel aan een ICT-Leertraject naar Werk. Soms ook waren ze al aan de slag als ICT-professional en kregen ze steun. Voor deze bijzondere doelgroep is een viertal ICT-opleidingsprogramma’s ontwikkeld.

De behoefte aan deze ICT-Leertrajecten is groot. Vanuit heel Nederland melden kandidaten zich. Ze laten zich opleiden tot Software Tester, Software Developer, Cyber Security Specialist of Data Science Specialist.

 

ICT-Leertrajecten

De opleidingsprogramma’s sluiten aan op de actuele vraag op de arbeidsmarkt. Na een zorgvuldige selectie gaan de studenten in kleine groepen aan de slag met hun specialisatie. Alle vakken die als ballast ervaren worden, komen niet aan bod.

Wel wordt extra aandacht besteed aan communicatie, rapporteren en presenteren. Ruim 90% van de deelnemers rondt het complete leertraject succesvol af en kan worden bemiddeld.

 

Drijfveer

Drijfveer is het gegeven dat ruim 20.000 high potentials met autisme werkeloos thuis zitten. Soms zijn zij uitgevallen in het reguliere onderwijs. Soms ook lopen ze vast door ingewikkelde procedures.

Dat hier iets aan gedaan kan worden tonen de ITvitae ICT-Leertrajecten naar Werk. Een leertraject spreekt de student aan op zijn talent en geeft zijn zelfvertrouwen een boost.

 

Gerelateerde berichten...

X