App maakt van smartphone een betaalautomaat

app

ING ontwikkelt samen met CCV een zakelijke app die van iedere Android smartphone of tablet een mobiele kassa en betaalautomaat voor contactloze betalingen maakt. De app heet SoftPOS, wat staat voor Software Point-of-Sale. Hiermee kan op iedere plek in een winkel bij een medewerker betaald worden. De klant hoeft niet meer naar een kassa te gaan of in de rij te staan om af te rekenen.

Zo kan deze manier van betalen voor een betere klantervaring zorgen. Het biedt ook nieuwe mogelijkheden voor winkels en horeca, die hierdoor personeel veel flexibeler kunnen inzetten. HEMA gaat als eerste winkelketen de nieuwe betaaloplossing testen in een aantal winkels.

Proef vanaf september

CCV ontwikkelde de SoftPOS-oplossing in nauwe samenwerking met ING, Cow Hills en ZEBRA. ING zorgt voor de transactieverwerking van de betalingen aan de winkeliers. Softwarebedrijf Cow Hills verzorgt daarbij een mobiele kassa, waarbij de oplossing draait op de door veel winkeliers gebruikte mobiele ZEBRA apparaten. HEMA voert vanaf medio september een proef uit in drie winkels. Wanneer de pilot succesvol is, is de winkelketen van plan de app op grotere schaal in te zetten.

Betalingen op een mobiel apparaat

Met de nieuwe oplossing kunnen draagbare slimme apparaten zoals mobiele telefoons en tablets, door ondernemers worden ingezet als betaalautomaat voor contactloze betalingen. Hiertoe moet de ondernemer naast zijn mobiele kassa-app ook SoftPOS op zijn apparaat installeren. Deze app is geschikt voor alle slimme apparaten met Android-besturingssysteem. Als de winkelmedewerker de app heeft geïnstalleerd, kan de consument gemakkelijk bij hem of haar contactloos betalen.

De app ondersteunt contactloze betalingen met Mastercard, Visa, Maestro en V PAY en via Apple Pay en Google Pay. Het werkt ook voor hogere bedragen waarvoor op het mobiele apparaat een pincode moet worden ingevoerd.

Gerelateerde berichten...

X