App zorgt voor snel dermatologisch advies

app

Besmettelijke huidaandoeningen kunnen nu door gebruik van de Skindr app vroegtijdig herkend en behandeld worden zonder verwijsbrief van de huisarts.

Het afremmen van de schurftepidemie in Nederland is mogelijk wanneer de symptomen vroegtijdig worden herkend en direct worden behandeld. In het ideale geval door een dermatoloog. De wachttijden bij dermatologen lopen echter op. En dat is, vooral bij uiterst besmettelijke huidaandoeningen zoals schurft, niet bevorderlijk voor het tegengaan van een epidemie. De Skindr app biedt een oplossing. De client start een online consult met een gediplomeerde dermatoloog. En hij of uploadt een foto van de huidaandoening. Binnen 48 uur krijg je antwoord. Zo weet je snel of je besmet bent met schurft.

Succes in België

Oprichters Jochen Boeykens en demalotool Annelies Avermaete sloegen 2 jaar geleden de handen ineen om de wachttijden terug te dringen. Door patiënten sneller te helpen en dermatologen meer flexibiliteit te geven in hun agenda. Ze ontwikkelden het online platform en de app waarmee het team van dermatologen inmiddels 10.000 patiënten in België hielp met hun huidproblemen.

Volgens de twee oprichters kan men meer dan 95% van de patiënten volledig online helpen. Hierdoor neemt de druk bij praktijken en ziekenhuizen af. Tevens werkt de app drempelverlagend. Bij huidaandoeningen waar men zich voor zou kunnen schamen, denk aan schurft, maar bijvoorbeeld ook een SOA, is het minder spannend om een online consult in te plannen dan een fysieke afspraak.

Eigen ervaring

Mede door Avermaete’s ervaring in het Sorgsaam ziekenhuis en het feit dat Nederland bekend staat als een land dat openstaat voor technologische innovaties, was de beslissing door Avermaete en Boeykens vrij snel gemaakt om de Skindr app in Nederland te lanceren. Jochen Boeykens kent zelf uit eigen ervaring hoe frustrerend het is lang te moeten wachten op een eerste consult. En wil die frustratie bij andere patiënten met de app voorkomen.

Gerelateerde berichten...

X