3min Ondernemen

Dutch Data Forum 2022

Dutch Data Forum 2022

Het Dutch Data Forum congres is al vier jaar het fundament voor een datagedreven organisatie. Wat gaat de toekomst van data en datagedreven werken ons brengen? Met welke uitdagingen worden we geconfronteerd en welke volgende data stap zal onherroepelijk gezet moeten worden? Ontmoet uw peers, leer van andere data-experts en laat u inspireren door tal van sprekers! Meld u aan voor de Dutch Data Forum en maak uw organisatie nog slimmer en sneller.

Binnen het thema What’s (Your) Next with Data? Onderzoekt het Dutch Data Forum wat de toekomst gaat brengen op het gebied van data(gedreven werken). Met welke uitdagingen worden we geconfronteerd en welke volgende data-stap zal onherroepelijk gezet (moeten) worden? Maar wat is nu precies úw next, welke stap kan – en wil – úw organisatie zetten? Het antwoord hierop is afhankelijk van de data-volwassenheid van de organisatie en uw team. Daarom is uw next inherent verschillend dan dat van andere organisaties. Het gaat er niet alleen om welke stap we collectief moeten zetten, maar met name over welke stap voor uw organisatie nu van belang is. Wat kunt u doen om morgen een sterker data driven business te zijn dan vandaag?

Enkele van de sprekers

Dagvoorzitter Marijn Plomp is universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is tevens programmamanager bij het Amsterdam Center for Business Analytics (ACBA) en hij coördineert de postdoctorale opleiding ‘Business Analytics & Data Science’.

Tertia Wiedenhof
Tertia Wiedenhof – Product Owner Global External Fraud Expertise bij Rabobank
Tertia Wiedenhof heeft een indrukwekkende achtergrond op het gebied van innovatie, digitalisering en analytics binnen de financiële, verzekerings- en juridische wereld. Aan de hand van een aantal use cases neemt Tertia ons mee waarom we data als middel en niet als doel moeten zien. Hoe maakt u datagedreven werken leuk? En hoe gaat zij binnen de Rabobank hiermee om?

Lonneke Opsteegh
Lonneke Opsteegh – Datacommunicatie-expert
Lonneke Opsteegh PhD is expert op het gebied van datacommunicatie met een focus op dasboards en datavisualisatie. Tijdens het congres laat ze zien hoe je inzicht kan omzetten in acties. Er wordt momenteel veel geïnvesteerd in dashboards en rapportages. Maar het effect valt tegen en de acties vallen uit. Herken misleidende grafieken en ontdek wat er binnen uw organisatie nodig is om de datacommunicatie te optimaliseren.

ddf
Ruud Veltenaar – Filosoof, trendwatcher en inspirator
Ruud Veltenaar schrijft en spreekt over de kolderieke en disruptieve veranderingen waarmee mensen en organisaties worden geconfronteerd. Zijn afsluitende keynote wordt een expeditie naar de ontketende toekomst, want we bevinden ons niet in een tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk. Deze onvermijdelijke en onomkeerbare transitie brengt ons uiteindelijk een betere wereld. Ga mee op deze expeditie en maak uw werk en leven meer future fit!

De highlights

Welke onderwerpen komen er zoal aan bod tijdens de 2022-editie van het Dutch Data Forum? Hieronder een overzicht van de highlights.

– Praktische toepassingen van Artificial Intelligence
– Data en ethiek of data-ethiek?
– Meta- en Masterdata Management
– Succesvol toepassen van datakwaliteitsbeleid
– Data Privacy & Data Security
– Het creëren van veilige data-ecosystemen
– Visualisatie en storytelling
– Het belang van datageletterdheid
– Hyper personalisatie en de metaverse

Meld u vandaag nog gratis aan

Het Dutch Data Forum is hét jaarlijkse congres waar dataprofessionals samenkomen om met elkaar en van elkaar te leren. Wissel kennis en ervaringen uit met uw vakgenoten en leer van de industry experts.

Bekijk de voorwaarden voor gratis deelname op heliview.nl/dutch-data-forum/.

Lees ook: