5min Security

Thema ict-vakbeurzen 2016: Data Centric World

Thema ict-vakbeurzen 2016: Data Centric World

De jaarlijkse ict-vakbeurzen – Infosecurity.nl / Storage Expo / The Tooling Event – vinden dit jaar plaats op 2 en 3 november 2016 in Jaarbeurs in Utrecht. Het centrale thema voor 2016 is Data Centric World. Op de drie beurzen krijgen bezoekers onder meer inzicht in de ontwikkelingen in dataopslag, databeveiliging en servicemanagement.

 

Ook deze editie vindt u op de beurs de nieuwste producten, oplossingen en diensten binnen de it-branche. Natuurlijk is er ook dit jaar weer een breed seminarprogramma aan de beurs verbonden met diverse uitstekende keynote sessies rondom het thema ‘Data Centric World’. De drie vakbeurzen vinden gelijktijdig plaats. Tijdens de seminars, keynotes en casestudies verwoorden marktleiders, verenigingen en ict-professionals hun visies, ideeën en antwoorden op de meest actuele ict-thema’s. Deelname is kosteloos.

 

Data Centric World

Tijdens de drie gelijktijdige ict-beurzen draait het om een Data Centric World. Data is het nieuwe goud. Gegevens bepalen, voorspellen en sturen organisaties, mits deze goed worden gebruikt. Bij het gebruik van big data zijn rekenkracht en analyses onmisbaar, maar ook bescherming is essentieel. Want waar waarde is, zijn er direct ook risico’s. Data speelt in het huidige en toekomstige ecosysteem een steeds grotere rol. Organisaties kunnen immers zonder data niet bestaan. Gestructureerde data kan bijvoorbeeld professionals ondersteunen in strategische of kritische beslissingen, maar het helpt organisaties ook hun klanten, patiënten of cliënten beter te begrijpen en daar beter op te acteren. Ivo Meertens, brandmanager bij Jaarbeurs, licht toe: “In het hedendaagse businessklimaat is data voor de meeste bedrijven de belangrijkste reden van hun bestaan. Iedereen moet competitief blijven om te voldoen aan de steeds groeiende en veranderende vraag van klanten. Zonder een goede it-infrastructuur en it-strategie is dit niet mogelijk. IT verdwijnt evenwel steeds meer buiten de deur, terwijl de hoeveelheid data groeit. De uitdaging voor it-afdelingen is daarom om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond data-integratie, security, beheer en opslag. Hierin proberen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event in samenwerking met Computable te voorzien.”

 

Acht subthema’s

Hoe kunnen organisaties van groot tot klein, commercieel tot publiek zorgen dat hun data-gedreven business floreert? Hoe zit het met de privacy, security, opslag, en beheer? Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event op 2 en 3 november 2016 bieden u de handvatten om te vormen naar een data-gecentreerde wereld en deze optimaal te benutten binnen uw organisatie. Hierbij komen de volgende acht thema’s naar voren

  1. Cloud Computing
  2. Cyber Security
  3. Datacenter & Infrastructure Optimisation
  4. Data Growth & Storage Capacity
  5. Enterprise Mobility
  6. IT Service Management & Control
  7. Privacy, Governance & Risk Management
  8. Universal Communications

 

Datacenter & Cloud Paviljoen

Organisaties vervangen hun eigen storagecapaciteit steeds vaker door datacenters of cloud-oplossingen. Een logische keuze gezien de voordelen van schaalbaarheid en kostenefficiëntie. Maar ook een ingrijpende verandering waarbij de juiste kennis en een goede partner essentieel zijn voor een succesvol resultaat. Daarom is er tijdens deze editie van de Storage Expo voor het eerst een Datacenter & Cloud Paviljoen. Dit is dé ontmoetingsplaats voor uw mogelijke datacenter- en/of cloud-partner! Daarnaast zijn er in de theaters op de beursvloer diverse seminars volledig gewijd aan de datacenter- en cloud-branche. Bezoekers kunnen onder andere kennis opdoen over de randvoorwaarden om cloud succesvol te implementeren in hun bedrijfsvoering. Er wordt ingegaan op de relatie tussen it-performance en businessperformance en veel meer. Als onafhankelijke partij en gastheer wijst de Dutch Datacenter Association bezoekers de weg in het paviljoen.

 

De drie beurzen

In de afgelopen jaren heeft The Tooling Event bewezen dé online ontmoetingsplaats en vakbeurs te zijn voor it-managers en it-professionals op het gebied van it-beheer. Samen met de vakbeurzen Infosecurity.nl en Storage Expo bieden marktleiders, verenigingen, sprekers en andere ict-professionals hun ideeën, technieken, diensten en visie aan op de meest actuele it- thema’s.

Storage Expo is dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van dataopslag en -beheer voor it-managers en it-professionals. De vakbeurs haakt in op actuele vraagstukken en is een must voor iedere it-professional die efficiënter wil omgaan met opslagcapaciteit en meer rendement wil halen uit databeheer.

Infosecurity.nl is dé Nederlandse vakbeurs op het gebied van it-security voor it-managers en it-professionals. Spam, phishing, hackers en steeds geavanceerdere vormen van cybercrime vormen reële bedreigingen voor het bedrijfsleven. De vakbeurs haakt in op actuele vraagstukken over it-security.

 

Seminarprogramma

Tijdens de beurzen is er een breed seminarprogramma met keynotesessies rondom verschillende subthema’s. Onder anderen spreekt brigadegeneraal Hans Folmer over de toenemende afhankelijkheid van digitale systemen en cyberbedreiging. Spreker Mark Crosbie, Trust & Security Manager EMEA bij Dropbox, leidt het Trust & Security Team van Dropbox EMEA en vertelt bezoekers over het risico- en securitymanagement bij Dropbox. Lee Lawson, hoofd van de Counter Threat Unit Special Operations bij Secure Works, praat bezoekers bij over Advanced Incident Investigation: lessons learned from APT victims.

 

Bezoek de ict-vakbeurzen

Registreren kan gratis via de websites van Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event. Hier staat ook meer informatie over de beursprogramma’s. Bezoekers krijgen toegang tot alle gelijktijdig in Jaarbeurs georganiseerde it-vakbeurzen, waaronder ook ICT & Logistiek. De beurzen vinden plaats op 2 en 3 november 2016 van 09.30 uur tot 17.00 uur.

 

infosecurity        storageexpo            toolingevent