Whitepapers Cam

De ontwikkelingen in de ICT staan nooit stil. Zoals alle organisaties kan de Gemiva-SVG Groep de ervaring en services van ICT-partners dan ook goed gebruiken. CAM IT Solutions is een
van die partners. Over hun samenwerking spreken we met Patrick Boog, Hoofd ICT bij Gemiva.

Ziekenhuizen in Nederland staan wat hun ICT betreft op een kruispunt. De beperkingen van de nagenoeg volledige private infrastructuur eisen steeds meer hun tol. Tegelijkertijd is een complete overstap naar de cloud een illusie, omdat lang niet alle applicaties zich daarvoor lenen. 

Steeds meer organisaties in de zorg voelen de hete adem in de nek van de aflopende ondersteuning van Windows 7. Met betrekking tot dit besturingssysteem – dat sinds 22 oktober 2009 op de markt is – stopt Microsoft op 14 januari 2020 met het leveren van technische ondersteuning.

Het duurt niet lang meer voordat Windows 10 het enige besturingssysteem is dat door Microsoft wordt ondersteund. Het bedrijf beëindigde de algemene ondersteuning van de voorganger, Windows 7, al op 13 januari 2015.De uitgebreide ondersteuning met noodzakelijke beveiligingsupdates zal met ingang van 14 januari 2020 ophouden.

Het belang van up-to-date applicaties en van data in een moderne professionele omgeving zoals een ziekenhuis kan nauwelijks genoeg worden benadrukt. De spil waar alle ICT om draait – het datacenter – ondergaat al geruime tijd een belangrijke en ingrijpende transitie.

Binnen een ziekenhuis kun je nauwelijks spreken van dé werkplek. De vele domeinen en disciplines creëren wat dat aangaat een divers landschap aan wensen en vereisten.Toch kunnen we zien hoe de aard van de werkplek in de zorg de komende twee jaar zal veranderen. Deze whitepaper onderzoekt de ontwikkelingen van de werkplek in de zorg.

Op weg naar GDPR-compliancy wordt weinig aandacht besteed aan ict-infrastructuur. Ten onrechte! Infrastructuurexpert Cam IT Solutions zet in deze whitepaper de verschillende aandachtspunten op een rij.

De route naar de cloud is niet altijd even eenduidig en overzichtelijk.
Infrastructuurexpert Cam IT Solutions zet in deze whitepaper een marsroute naar de cloud uiteen, die over vijf sporen loopt.

X