Challenge the Cyber helpt jonge cybersecuritytalenten uit te blinken

cyber hacker aan het werk

Vandaag start het cyberbootcamp van Challenge the Cyber, een jaarlijks talentevent voor scholieren en studenten en een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher.

Challenge the Cyber is in 2019 gestart als een Capture the Flag-competitie voor teams van Nederlandse cybersecurityopleidingen. Het staat sinds 2020 open voor alle 13- tot 26-jarige cybertalenten. De organisatie heeft het doel om de groep jonge cybersecuritytalenten te vergroten, diverser te maken en hun de middelen te bieden die zij nodig hebben om te excelleren.

Strategisch advies

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij dit mooie evenement. Dit jaar wordt Challenge the Cyber bijgestaan door onder andere Cisco, ABN AMRO, Deloitte, KPN Security, NFIR en Secura. Zij steunen het project niet alleen financieel, maar ook inhoudelijk, zo denken ze mee met de vraagstukken en adviseren ze over de strategie.

Challenges

Tijdens de meest recente Capture The Flag-competitie, welke eind mei plaatsvond, namen 38 teams met in totaal ruim 150 deelnemers het 6 uur lang tegen elkaar op om zo snel mogelijk cybersecurity challenges op te lossen. Dit jaar won het Nijmeegse team Beep Boop Ben Robot v2 van de Radboud Universiteit de juniorcompetitie (t/m 21 jaar) en het team Capture de Vla van de TU Delft en Eindhoven de seniorcompetitie (t/m 26 jaar).

Workshops

De best presterende teams en deelnemers plaatsten zich voor het Cyberbootcamp, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond. Dit jaar zal het bootcamp van 12 tot 18 juli worden georganiseerd, en zullen experts uit het vakgebied workshops geven met het doel om hard en soft skills bij te brengen. Cisco, Deloitte en Secura zullen ook een aantal van deze workshops verzorgen, gericht op zowel de theorie als de praktijk. De workshops bevatten ook een opdracht, zodat deelnemers praktische ervaring opdoen.

Teamdynamiek

De deelnemers aan het Cyberbootcamp bestaan uit een diverse groep van middelbare scholieren tot studenten op MBO-, HBO- en WO-niveau uit heel Nederland. Op basis van inhoudelijke CTF-kwaliteiten, soft skills en teamdynamiek wordt uiteindelijk het team geselecteerd dat namens Nederland deelneemt aan de European Cyber Security Challenge, van 28 september tot en met 1 oktober 2021 in Praag.

Gerelateerde berichten...

X