Een goede werkgever is het halve werk

Romely Logchies, jong, net afgestudeerd, Lean Black Belt, veel in haar mars. Een echte ‘high-potential’, zoals we dat zo mooi noemen. Alle seinen op groen en een wereld aan mogelijkheden voor iemand als dit jonge talent zou je denken. In theorie is dat zeker zo, maar veel staat of valt met geloven in jezelf en weten waar je naar toe wilt met je (werk)leven. En laat dat nu net niet zo vanzelfsprekend zijn…. Romely beschrijft in dit blog haar zoektocht en struggle in het vinden van dat vertrouwen en een duidelijke richting. En spoiler alert: beiden heeft ze gevonden.

De kracht van autonomie

“Twee maanden na zijn hartinfarct was hij alweer aan het werk.” Mijn reactie op dit verhaal had wat weg van verbazing en ontzetting. ‘Verschrikkelijk dat hij zo snel alweer aan het werk ging,’ dacht ik.
Verbaasd analyseerde ik die initiële, heftige reactie. Die verschrikking, gebaseerd op eerdere werkervaring, maakte gelijk plaats voor begrip voor zijn enthousiasme om te werken. Ik zou inmiddels namelijk ook geen dag werk willen missen.

Mijn initiële reactie kwam voort uit vroegere ontevredenheid over mijn werk. Het deed me denken aan mijn zoektocht naar mijn roeping. Eentje die van verpleegkundige tot binnenhuisarchitect, mij uiteindelijk naar Business Consultant heeft geleid.

Na vele sollicitatiegesprekken en een serieuze overweging om verpleegkunde te studeren na het afronden van mijn studie bedrijfskunde, kwam ik erachter dat ik helemaal niet op zoek was naar een andere carrière. Ik was op zoek naar iemand die mij als werknemer in mijn kracht zette en mij de vrijheid gaf om te doen waar ik goed in ben. Soms zelfs dingen die je niet typisch achter een Business Consultant zou zoeken. Bij ITicon B.V. krijg ik kansen, vertrouwen en vrijheid. Er staat een stip op de horizon en die ga ik, met een gezonde balans in mijn leven, bereiken.

Organisatie met betekenis

Het is niet altijd even makkelijk om een bedrijf in te richten zoals ITicon B.V. dat heeft gedaan. Want hoe maak je een werknemer zo enthousiast? Tijdens mijn sollicitatiegesprek hebben wij drie uur gesproken over mij als persoon, waar ik naartoe wil en hoe we een match konden maken tussen mijn ambities en de behoeften en identiteit van het bedrijf. Daarnaast heeft ITicon B.V. kernwaarden die mij en mijn generatie aanspreken: samenwerken, ontwikkelen, innoveren, vertrouwen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). En dat blijkt ook in de praktijk. ITicon B.V. is niet voor niets werkgever van het jaar geworden; Wanneer je de mens centraal zet in je onderneming, maak je je werknemers blij en betrokken en gaan ze voor je door het vuur.

Tijdens mijn studie bedrijfskunde dacht ik dat het mij niet zou bevallen, elke dag van acht tot vijf rapporten schrijven. Waar was de ruimte voor creativiteit, vrijheid en voornamelijk de verbinding met mensen? Maar wat als in die behoeften voorzien kan worden, ongeacht het soort werk? Dan krijg je tevreden, gedreven medewerkers die twee maanden na een hartinfarct graag weer aan het werk willen. En ik? Ik heb mijn roeping gevonden.

Zoek jij ook een werkgever waar jij als medewerker centraal staat? Bekijk de vacatures bij ITicon B.V.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X