Hoe je de werkelijke kosten van verouderde automatisering blootlegt

Uit onderzoek van analist Enterprise Management Associates (EMA) blijkt dat slechts 8% van de IT-leiders gelooft dat ze een uniforme aanpak voor automatisering hebben (EMA “Data-Driven Automation: A Vision for the Modern CIO” by Dan Twing (2020) )

Bij de meeste organisaties zijn de belangrijkste IT-processen die de business ondersteunen geautomatiseerd met behulp van een combinatie van meerdere Workload Automation (WLA) en scheduling tools die gemiddeld 24 jaar oud zijn (EMA “Modernize to Digitize” by Dan Twing (2019) ).

Deze legacy tools werken over het algemeen in losstaande technologische silo’s en vele lagen en laat nu juist dit een probleem zijn in de snel veranderende IT wereld. Veruit de meeste organisaties gaan dit probleem te lijf door hun automatiseringseilanden handmatig met elkaar te verbinden. Maar hoe pak je dit aan bij een cloud-first strategie or met een hybride IT-omgeving?

Het uiteindelijke doel van automatisering is om mensen te ontlasten. Als deze verouderde tools meer werk en complexiteit creëren voor mensen die dit moeten beheren dan laten ze hun mensen in de steek. Ga dus op zoek naar de hoofdoorzaak van deze automatiseringsproblemen en dan kun je een start maken om deze op te lossen.

Verandering door digitale transformatie

De recente veranderingen in de moderne wereld zorgen voor uitdagingen zoals:

• Transformationele investeringen die nodig zijn om te gedijen maar bovenal als bedrijf te groeien
• Mensen zijn niet langer nodig als schakels in de keten – daarvoor zijn ze te waardevol
• De veerkracht en de operationele capaciteit van het proces moeten worden verbeterd terwijl de kosten omlaag moeten

De beste moderne WLA-oplossing ondersteunt alle drie deze punten door het elimineren van de handmatige inspanning die ooit nodig was om taken in te stellen, te beheren en te voltooien wanneer ze in silo’s werden geautomatiseerd. Dit geeft de vereiste slagkracht die een organisatie nodig heeft en een veel strategischer en kosteneffectiever gebruik van middelen.

In het e-bookWat zijn de werkelijke kosten van verouderde automatisering? leest u hoe u dit aanpakt. Bekijk hoe organisaties betrouwbare ROI-modellen kunnen inzetten om hun gewenste niveau van automatisering te bepalen en meet dat aan de hand van hoe de processen nu worden uitgevoerd. Ontdek hoe u de huidige menselijke kosten van onsamenhangende en vaak verouderde automatiseringstools kunt berekenen en ontdek ook hoeveel je als organisatie kan besparen. Door dit goed in kaart te brengen is het mogelijk om tot een uniforme aanpak voor automatisering te komen!

Door: Jacco van Tatenhove, Sales Manager Benelux Redwood

 

Gerelateerde berichten...

X