Zo doorbreek je eindeloos updaten in de Windows 10 werkplekomgeving

Soms zou je willen dat de vele updates die nodig zijn om de Windows 10 omgeving op de werkplek veilig en stabiel te houden tot de verleden tijd behoren. Alleen al afgelopen jaar heeft Microsoft tientallen updates uitgebracht voor de 255 kwetsbaarheden in de software. Dat allemaal naast alle imaging en patching inspanningen die ook nodig zijn. Updates negeren is geen optie want in een tijdperk waarin veiligheid nog altijd één van de grote uitdagingen is in de digitale werkomgeving, doe je al het mogelijke om bescherming op orde te houden.

Windows is nog altijd veruit het meest populaire besturingssysteem. Maar het Microsoft OS is niet langer de enige route naar zakelijke toepassingen. Ook via het MacOS, Chrome besturingssysteem of volledig mobiele systemen is toegang tot data, applicaties en systemen inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Tegelijkertijd blijft Windows diep geworteld in de zakelijke omgeving. Veel applicaties draaien immers op dit besturingssysteem. Dus het zou ongetwijfeld een flinke kapitaalvernietiging zijn als je het Microsoft OS volledig de deur wijst.

 

Goed voor gebruiker èn beheerder

Maar hoe zorg je ervoor, dat je plezier van Windows 10 blijft houden zonder dat je eindeloos blijft updaten aan digitale werkplekken? De oplossing is nabij. Steeds meer organisaties halen Windows 10 uit het datacenter en kiezen voor een Linux-omgeving op de werkplek. Daarmee behoudt je alle voordelen van het gebruikersvriendelijke Windows 10 maar voorkom je de vele beheeruitdagingen in de endpointomgeving. Medewerkers ervaren bovendien meer gebruikersgemak door bijvoorbeeld het sneller opstarten van het systeem. En IT-beheerders kunnen het patching en updating proces van werkplekapparatuur aanzienlijk vereenvoudigen.

Met de inzet van een Linux OS in de werkplekomgeving gaat apparatuur ook nog eens veel langer mee. Veel organisaties hebben noodgedwongen nieuwe hardware moeten aanschaffen bij de overstap van Windows 7 naar Windows 10 omdat apparatuur niet langer compatible was. Dat betekent dus niet alleen een flinke investering in software, maar ook in hardware. Door het besturingssysteem onafhankelijk te maken van gebruikte hardware voorkom je dat. Natuurlijk niet door Windows endpoints te gaan vervangen voor thin clients waarop een Windows embedded of IOT variant draait. Want dan kom je nog niet af van de vele updates.

 

Best of both worlds

Implementatie van bijvoorbeeld het Linux OS van IGEL is voor iedere IT-beheerder een relatief fluitje van een cent door de intuϊtieve aanpak. Waar je bij Microsoft gedegen kennis nodig hebt van bijvoorbeeld Microsoft System Center Configuration Manager, Powershell en uiteraard Windows 10 en Windows Server 2016, kun je met de keuze voor het IGEL-OS gelijk van start. Het Linux-besturingssysteem wordt op die manier een veilige verbinding met de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) of Server Based Computing (SBC) omgeving. Ofwel, een stabiele poort naar alle denkbare applicaties al dan niet vanuit een cloudomgeving. Niet voor niets raden marktanalisten als Gartner en IDC steeds vaker aan te kiezen voor het beste van twee werelden; Windows 10 uit het datacenter in combinatie met een veilige Linux poort vanaf de werkplek.

Hans Vogel is Country Manager bij IGEL Technology BV

 

 

Gerelateerde berichten...