Den Haag daagt hackers uit in Hâck The Hague 2019

DDoS anti-DDoS-coalitie

De gemeente Den Haag laat zich dit jaar hacken door honderd van de beste ethische hackers uit binnen- en buitenland. De derde Hâck The Hague vindt op 30 september 2019 plaats.

De wedstrijd vindt plaats aan de vooravond van dé internationale cyber security conferentie in Den Haag, de One Conference. Het Atrium van het Haagse stadhuis wordt die dag  de ‘The Hague Hâckers Dome’. Hier gaan honderd professionele hackers en studenten digitale kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers opsporen.

 

Digitale veiligheid

Hackers gaan op 30 september daadwerkelijk proberen in te breken op de gemeentelijke digitale systemen. Ook de systemen van een aantal leveranciers gaan op de korrel, al zijn er wel spelregels waar alle partijen zich aan moeten houden. Zo verklaren de hackers zich vooraf akkoord met de voorwaarde dat ze gevonden kwetsbaarheden met bewijs alleen melden in een speciaal portaal. Verder blijven alle eisen rondom veiligheid van persoonsgegevens gelden.

 

Geldprijzen

De hackers strijden om de meest geavanceerde hack, de hack met de grootste impact en de meest creatieve hack. De winnaars ontvangen geldprijzen die worden uitgereikt door wethouder Rachid Guernaoui.

Ook vorig jaar testten 45 professionele hackers de digitale systemen van de gemeente. Dit resulteerde in 64 gevonden kwetsbaarheden waarvan één zo ernstig dat dit systeem per direct uit ging. De gemeente ging direct aan de slag met het oplossen van de gevonden kwetsbaarheden en heeft in de afgelopen periode het merendeel opgelost.

 

Cybersprint

De hackwedstrijd vindt in samenwerking plaats met Cybersprint. Dit Haagse cyber security bedrijf beschermt organisaties door real-time cyber risico’s te detecteren met behulp van een uniek Digital Risk Protection platform. Onder de klanten vallen gemeenten, financiële instellingen en retailorganisaties.

Het platform werkt met dezelfde technieken als hackers. Maar door het automatiseren van deze technieken met onder andere ‘machine learning’, kunnen digitale kwetsbaarheden sneller worden gevonden en opgelost.

 

Aanmelden

Professionele hackers, studenten en geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor ‘Hâck The Hague 2019’ via de website van Cybersprint.

 

Gerelateerde berichten...

X