Detacheerders zien omzet stijgen met 5,4%

meiden

De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN), de branchevereniging voor detacheringsorganisaties, is positief over de marktontwikkelingen van het afgelopen kwartaal. Dat blijkt uit de MarktMonitor van de branchevereniging.

De omzet in de markt over het derde kwartaal van dit jaar steeg in vergelijking tot hetzelfde kwartaal een jaar eerder met 5,4%. Wel is het zo dat er sinds eind 2020 veel ict’ers bij bedrijven in vaste dienst zijn gekomen door hun voormalige opdrachtgevers.

De vereniging ziet ook dat veel voormalig gedetacheerden ZZP’er zijn geworden. Daarom nam het aantal gedetacheerden af terwijl er vooral de eerste zes maanden van 2020 het aantal opdrachten hard groeide. Het percentage ‘leegloopgedetacheerden’ in vaste dienst maar zonder opdracht, daalde daardoor verder.

Marcel van den Bekerom, vicevoorzitter VvDN: “Met stevige stappen laten we de coronacrisis achter ons: de economie is in Q2 2021 weer gaan groeien, en dat geldt ook voor de werkgelegenheid, de krapte op de arbeidsmarkt en de omzet van de detacheringsbranche. De detacheringsbranche heeft in de afgelopen zes kwartalen een stevige bijdrage geleverd aan de wendbaarheid van de Nederlandse economie en zorg. We zien dat gedetacheerden nauwelijks thuis zitten tussen opdrachten in. Maar dat ze vrijwel naadloos naar de volgende opdracht doorstromen. Hierdoor is onze zogenaamde ‘leegloop’ dan ook gedaald met 53%. Daarnaast zien we dat de gedetacheerden productiever zijn. Hoewel het thuiswerken in dit derde kwartaal wat meer is losgelaten is er toch een soort van hybride tussenweg gevonden. We zien bij kantoorfuncties van hoogopgeleiden een balans tussen werkzame uren online en live ontmoeting en afstemming. De mix draagt bij aan werkplezier en effectiviteit.”

Erkenning

Het percentage medewerkers in vaste dienst bij detacheerders stijgt met 4,2%.  Ruim 60% van de gedetacheerden is in vaste dienst bij het detacheringsbureau. Vanuit de maatschappij en politiek verdient detachering dan ook meer erkenning, stelt de branchevereniging.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X