Diakonessenhuis Utrecht deelt data verkeersongelukken met Veiligheid.nl

Diakonessenhuis Utrecht
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De afdeling Spoedeisende Hulp van het Diakonessenhuis Utrecht gaat automatisch gegevens over verkeersongelukken delen met Veiligheid NL in de Monitor Verkeersslachtoffers. Het Diakonessenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze gegevens volledig automatisch en met gebruik van kunstmatige intelligentie aanlevert.

Het ziekenhuis wil zo een bijdrage leveren aan het verhogen van de verkeersveiligheid in Utrecht en melden er meteen bij dat de gegevens niet te herleiden zijn tot personen. VeiligheidNL gebruikt geavanceerde AI-technologieën die alleen de strikt noodzakelijke gegevens overbrengen. Het ziekenhuis levert de gegevens automatisch aan vanuit het digitale patiëntendossier.

De Monitor Verkeersslachtoffers (MOVE) is een aanpak voor het voorkomen van verkeersverwondingen. Ook andere ziekenhuizen in de regio, het kenniscentrum VeiligheidNL, de provincie Utrecht en de gemeenten in Utrecht zijn erbij betrokken.
In de strijd tegen verkeersongelukken werden tot nu toe politiedata geanalyseerd om mogelijke verbeteringen op te sporen.

De gegevens die SEH’s kunnen leveren, bieden een veel gedetailleerde beeld van de aanleiding, omgeving en betrokkenen van een verkeersongeluk. Kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en voetgangers worden veel beter zichtbaar.

SEH arts David Baden: “Het is heel goed om te zien dat we dankzij deze aanpak betrouwbare informatie kunnen verzamelen voor de verkeersveiligheid in Utrecht, zonder extra administratie.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...