Draai het om: welke impact heeft de maatschappij op IT?

maatschappij

Insight Enterprises bracht het jaarlijkse Trends Report uit, waarin men vijf belangrijke IT-trends belicht. Het rapport benadrukt de aanzienlijke impact van verschuivingen in de maatschappij op de IT-industrie. En het identificeert de trends die organisaties in staat stellen te profiteren van nieuwe technologieën.

Gedecentraliseerde beroepsbevolking

Het rapport richt zich op een jaar waarin technologische veranderingen elkaar in snel tempo opvolgen. Namelijk van de opkomst van ‘phygital’ consumenten tot de evolutie van IoT (Internet of Things) en AI. Het behandelt ook de uitdaging voor organisaties om een balans te vinden tussen duurzaam werken en een groeiende gedecentraliseerde beroepsbevolking.

De vijf benoemde trends

Hieronder geven we de vijf belangrijkste trends weer.

1 De digitale ervaring ‘humaniseren’

Het rapport benadrukt de prioriteit voor organisaties om technologie in te zetten om zowel de klant- als werknemerservaring te transformeren, met als doel de digitale en fysieke wereld innovatief te overbruggen.

2 Gen AI voor organisatorische intelligentie

Gen AI wordt geïdentificeerd als een middel om waardevolle inzichten uit data te halen, de productiviteit te verhogen en klanttevredenheid te verbeteren. Het belang van ethische normen, regelgeving en beveiligingsmaatregelen wordt benadrukt.

3 The Green Dawn in de maatschappij

Duurzaamheid in IT en technologie staat centraal in de maatschappij, met aandacht voor energieverbruik, toeleveringsketenduurzaamheid en levenscycli van producten.

4 Smart Connectivity

Het rapport wijst op de veranderende maatschappij door de toename van apparaten en de convergentie van AI en IoT. Intelligent Edge speelt een cruciale rol in het vastleggen en benutten van gegevens, met de noodzaak van een holistische aanpak voor cybersecurity.

5 Reshaping the Workplace

De verschuivingen in generaties, globalisering en de groei van externe werknemers vormen de aanleiding voor de herdefiniëring van de werkplek. IT wordt gezien als een sleutelfactor bij het bevorderen van decentralisatie, flexibiliteit en samenwerking.

Technologie als kern

Phil Hawkshaw, Insight EMEA CTO & Director of Technology, benadrukt de toenemende relevantie van technologie in organisaties en het feit dat technologie nu de kern vormt van bijna alle bedrijven en hun strategieën. Het rapport biedt organisaties van alle groottes waardevolle inzichten om te gedijen in het snel veranderende digitale landschap. De experts van Insight moedigen bedrijven aan om zich aan te passen en flexibeler te worden, waarbij ze gebruik moeten maken van de expertise van system integrators, serviceproviders en consultants om succesvol te zijn in de digitale transformatie en waarde te halen uit bedrijfsgegevens.

Gerelateerde berichten...