DTC gaat cyberdreigingen delen met bedrijfsleven

Cyberveiligheid cyberweerbaarheid

Het DTC (Digital Trust Center) wil vanaf het derde kwartaal dit jaar starten met een informatiedienst voor cyberdreigingen voor bedrijven. Dat schrijft staatssecretaris Keijzer van EZK in een Kamerbrief.

Ze informeert daarin de Tweede Kamer over de verdere ontwikkeling van het Digital Trust Center. Hierin stelt ze dat de roep om informatie te delen met het niet-vitale bedrijfsleven groot blijft. Dit blijkt uit de Kamervragen van zowel vorig jaar als eerder dit jaar. Ondanks dat alles nog niet klaar is gaat het dele van data met zogenoemde niet-vitale bedrijven toch vervroegd van start.

“Vanwege toenemende dreigingen is er een dringend belang om verdere stappen te zetten om ondernemend Nederland te informeren over specifieke digitale dreigingen en kwetsbaarheden,” stelt de Staatssecretaris. “Om specifieke kwetsbaarheids- en dreigingsinformatie te delen wil het DTC in Q3 2021 starten met deze informatiedienst.”

Om er nog beter bovenop te zitten werkt het ministerie aan het verkrijgen van een OKTT (Objectief Kenbaar Tot Taak) status. Daarmee kan het DTC specifieke dreigingsinformatie ontvangen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Als alles goed gaat krijgen ze deze status meteen bij de start in het derde kwartaal.

 

Lees ook:

Gerelateerde berichten...