DuckDuckGo maakt browser voor PC’s

kindermisbruik

Privacybrowser DuckDuckGo is bezig met een browser maken voor gebruik op desktopcomputers en laptops. Dat meldt de directeur van het bedrijf, Gabriel Weinberg, in een blogbericht. Er is ook een bètaversie van een privacyvriendelijke mail-app.

DuckDuckGo heeft al langer een privacyvriendelijke zoekmachine, voor gebruik op smartphones. Tot nu toe was er nog geen versie voor desktops. Deze nieuwe browser gaat er volgens de directeur ongeveer het zelfde uitzien als die voor mobieltjes.

De functionaliteit is volgens Weinberg ook ongeveer het zelfde. Meteen na installatie schakelt de browser allerlei privacyfuncties in. Er komt ook een zogeheten ‘Fire’-knop. Daarmee kun je met een handeling je geschiedenis wissen, onlangs bekeken tabbladen en opgeslagen data afsluiten en wissen.

Een bètaversie is al beschikbaar voor de desktopversie voor MacOS. Binnenkort verschijnt ook een Windowsversie. Wanneer dat uiteindelijk leidt tot een algehele uitrol is nog niet bekend.

Intussen stijgt het gebruik van de privacybrowser. Volgens de directeur van het bedrijf is DuckDuckGo de meest gedownloade browser onder Androidgebruikers. Bij gebruikers van iOS staan ze op de tweede plaats, direct achter Chrome. Wereldwijd wordt de browser meer dan 150 miljoen downloads sinds 2018.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X