Eerste Nederlandse Academy for Data Science start in september

miljoen klaslokaal studenten Jongerenonderzoek

Voor toekomstige en praktiserende data scientists zijn er weinig mogelijkheden om officiële papieren te halen voor hun werkveld. Daarom is er nu een Europese opleiding bij de SAS Academy for Data Science. Voor Europese deelnemers gaat deze opleiding in september 2016 van start in Nederland.

In het programma wordt kennisontwikkeling voor technologieën als big data, advanced analytics en machine learning gecombineerd met essentiële communicatieve vaardigheden voor data scientists.

“De sleutel om concurrentievoordeel te behalen uit de enorme hoeveelheden data zijn analytics en de mensen die ermee kunnen werken”, vertelt Pascal Lubbe, Manager Education. “De Academy for Data Science biedt kansen aan professionals die starten op dit gebied of hun capaciteiten verder willen ontwikkelen. Ook kunnen bedrijven een speciaal in-house programma laten ontwikkelen voor hun medewerkers. De studenten werken voor de opleiding met SAS-software, maar zijn bij het afronden van de opleiding breed gekwalificeerd als data scientist.”

De tracks van de Academy for Data Science bestaan uit verschillende elementen; een klassikale instructie, een hands-on case of team project, certificeringsexamens en coaching. Iedere track neemt zes weken in beslag. Door de examens succesvol af te leggen kunnen studenten een of twee diploma’s behalen: SAS Certified Big Data Professional en/of SAS Certified Data Scientist.

De academie onderscheidt zich volgens de oprichters door de krachtige mix van praktische ervaring met analytics, computing, statistics en zakelijke kennis en presentatievaardigheden. De lessen worden geleid door experts, begeleid door een coach en studenten krijgen de beschikking tot de SAS-omgeving.

De opleiding kent twee levels: in het eerste level worden studenten opgeleid om de ‘Certified Big Data Professional credential’ te behalen. Ze leren hoe ze big data kunnen beheren en opschonen en de data te visualiseren met zowel SAS als Hadoop. Level 2 is de opleiding tot gecertificeerd SAS Data Scientist, met predictive modeling, machine learning, segmentatie en text analytics. Ook wordt ingegaan hoe SAS samenwerkt met open source programmeertalen. En minstens zo belangrijk: studenten leren hoe ze met onmisbare communicatieve capaciteiten betekenis geven aan data voor stakeholders.

 

Gerelateerde berichten...