eHealth apps FocusCura krijgen boost door Apple

FocusCura is sinds kort het eerste Nederlandse bedrijf dat Apple Mobility Partner is geworden. Het bedrijf kan zo gebruik maken van Apple’s expertise en bereik. De Nederlanders doen meteen boter bij de vis door de lancering van nieuwe e-Health apps voor iOS die thuiszorg ondersteunen: een telemonitoringsoplossing en een app waarmee senioren eenvoudig met hun zorgnetwerk kunnen communiceren.

De apps maken gebruik van HealthKit en CareKit van Apple. Het maakt volgens het bedrijf het delen van data en communicatie tussen cliënten en zorgverleners makkelijk. De apps komen beschikbaar via Apple Premium Resellers door heel Europa, maar de lancering start in Nederland, België, Zweden en Denemarken.

“Veel van de huidige thuistechnniek en alarmsystemen zijn gebaseerd op ouderwetse technologie”, zegt Daan Dohmen, oprichter en CEO van FocusCura. “Terwijl consumenten gewend zijn ongeveer alles via hun smartphones of tablets te kunnen doen. Daarom hebben wij het afgelopen jaar een nieuwe generatie zorgtechnologie ontwikkeld. Om de acceptatie onder zorgverleners te vergroten, zijn ze makkelijk te koppelen aan bestaande EPD’s in thuiszorg en ziekenhuis. Zorgverleners hoeven daardoor niet in verschillende systemen in te loggen.”

Hoe werkt het?

De app voor communicatie tussen ambulante zorgverleners, artsen en hun cliënten werkt met een op afstand te beheren adresboek. Cliënten kunnen de beschikbaarheid van hun zorgnetwerk zien en eenvoudig via videocontact met hen communiceren. In de nieuwe app voor de iPad zit een speciale toegankelijkheidsinstelling voor mensen met een (ernstige) beperking die een simpele ‘1-klik-bediening’ mogelijk maakt.

Er is ook een app uitgebracht waarmee de thuiszorg de deur van cliënten kan ontgrendelen. Via een onzichtbare deuropener kan de zorgmedewerker de deur openen als de cliënt dit zelf niet kan. Bijvoorbeeld omdat de cliënt bedlegerig is of in geval van nood zoals na een valincident.

Als er aanvullende ondersteuning nodig is, kunnen zorgorganisaties en hun gebruikers terecht bij Apple Premium Resellers die een contract hebben met FocusCura. “Dit kan technische ondersteuning bevatten maar ook begeleiding bij implementatie in de eigen taal”, legt Dohmen uit. “Zij hebben veel internationale ervaring om gebruikersondersteuning in de non-profit sector te verzorgen.”

De eerste Resellers die de nieuwe eHealth-diensten zullen aanbieden, zijn ATEA in Zweden en Amac en Scholten Awater in Nederland.

Gerelateerde berichten...