Eind aan stilzwijgend verlengen zakelijke telecomcontracten

Zakelijk aanbieder van telecomdiensten, Message to the Moon (MTTM) is blij met het besluit dat per 1 oktober 2016 er definitief een eind komt aan het stilzwijgend verlengen van zowel bestaande als toekomstige zakelijke contracten door telecomaanbieders. MTTM was een van de lobbypartijen die deze praktijken wilde laten stoppen.

Het gaat om artikel 7.2a van de telcommunicatiewet. Met de inwerkingtreding per 1 oktober 2016 kunnen zakelijke klanten na afloop van hun contractperiode per maand zonder bijkomende kosten opzeggen. De wetswijziging kwam mede tot stand met VVD-Tweede Kamerleden Bart de Liefde en Agnes Mulder van het CDA. De wet tegen stilzwijgend verlengen is gemaakt in afstemming met de taskforce Zakelijk Overstappen waarin onder andere Tele2 en Esprit deelnemen.

De wijziging is ook van toepassing op contracten die al eerder stilzwijgend werden verlengd. Zakelijke klanten met een verlengd contract van voor 1 oktober 2016, of waarvan de verlenging aanstaande is, of zakelijke klanten met een contract voor onbepaalde tijd, kunnen vanaf 1 oktober maandelijks van hun contract af.

Hans-Willem de Lint, oprichter van MTTM, zegt in een reactie: “Dit is een enorme doorbraak in de markt voor zakelijke afnemers van telecom. Al sinds de oprichting van Message To The Moon (MTTM) hebben we de ambitie om grenzen te verleggen in telecom. We bestaan deze zomer 10 jaar en dan is het fijn om te zien dat we op deze manier ook echt een grens verleggen. En de zakelijke telecom gebruiker meer vrijheid krijgt. Het wordt tijd dat alle partijen in de markt zich confirmeren aan deze norm.”

 

Gerelateerde berichten...

X