EPD Care live bij Oogziekenhuis Rotterdam

EPD Oog

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft sinds kort een nieuw EPD (elektronisch patiëntendossier) in gebruik genomen. Het EPD is intuïtief, waardoor het een minimum aan training vereist. Het systeem zorgt dat informatie makkelijk uitgewisseld kan worden met andere systemen en apparatuur.

Specialisten en verplegend personeel hebben hierdoor beter overzicht van de beschikbare informatie over patiënten vanuit verschillende bronnen. Ook gespecialiseerde apparatuur hoort daarbij. Ook de resultaten daarvan komen dus meteen in het dossier. Overschrijven behoort dus definitief tot het verleden.

 

EPD en patiëntgegevens

Nico Klay, voorzitter Raad van Bestuur van ziekenhuis vindt het een hele vooruitgang.  “Om onze patiënten ook in de toekomst goed te kunnen helpen, is een overzichtelijk elektronisch dossier met informatie uit alle bronnen onontbeerlijk. Ons nieuwe patiëntendossier laat bijvoorbeeld direct informatie zien uit onderzoeken met onze specifiek oogheelkundige medische apparatuur. Onze artsen en verpleegkundigen kunnen patiënten daardoor sneller en beter helpen.”

Volgens de voorzitter kon het ziekenhuis tijdens de implementatie gewoon doordraaien.
“Onze patiënten hebben weinig tot niets gemerkt van de invoering van het nieuwe patiëntendossier. En dat hoort ook zo. We kozen daarom ook bewust voor de geleidelijke, gefaseerde implementatie in plaats van een ‘big bang'”.

ICT-leverancier en -dienstverlener CSC tekende voor de installatie en invoering van het systeem.

Gerelateerde berichten...

X