Nu bijna ieder bedrijf of organisatie wel op enige manier bezig is met ‘de cloud’, horen we steeds vaker over hacks en veiligheidsincidenten, waarbij gevoelige informatie ontvreemd wordt of op straat komt te liggen. Onnodig en te voorkomen, volgens de samenwerkende experts van Route443 en BPMpartner. In een uniek partnership helpen zij organisaties de controle en governance over hun data te behouden.
‘Gevoelige klantgegevens op straat na diefstal laptop.’ Dergelijke krantenkoppen zijn alarmerend en veelzeggend en bijna orde van de dag. Niet verwonderlijk, aldus Edwin van den Broek (Route443) en Henk Honders (BPMpartner). Volgens de woordvoerders van beide bedrijven gaat het om een structureel probleem, waar steeds meer bedrijven mee worstelen. “Gelukkig kun je dit soort incidenten wel degelijk voorkomen”, zegt Honders. “En dat is precies waarom wij als Route443 en BPMpartner nu de handen ineenslaan”, voegt Van den Broek toe. “Samen met de klant zorgen wij voor een integraal security-beleid.”
Beleid
“Wij hebben de kennis en expertise in huis om dergelijke uitdagingen te vertalen naar oplossingen”, zegt Damian Myles, samen met Edwin van den Broek en Dennis Radstake managing partner bij Route443. “Wij zorgen ervoor dat onze klanten de volledige controle verkrijgen over hun applicaties en data, en daarmee over hun integrale security, of ze nu in de cloud opereren, on-premise, of beide tegelijk.”
“Bijna iedereen is momenteel druk met de cloud”, zegt Honders. Die migratie leidt inderdaad tot evidente voordelen en besparingen, maar met de technologische mogelijkheden nemen ook de bedreigingen en risico’s toe. Honders: “We gaan massaal naar de cloud en we werken steeds meer mobiel, maar over de gevaren wordt nog onvoldoende nagedacht. Laat staan dat er sprake is van een gestructureerd security beleid.”
Specialistisch
Toch worden steeds meer organisaties zich bewust van de kwetsbaarheden en risico’s die deze nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengen. “Hen kunnen wij helpen”, zegt Myles. “Onze expertise ligt nu juist in het opzetten van een Identity & Access platform, uitgaande van de vier security pijlers: Identity systems, Governance & Policy, Least Privilege, Access & Data Protection.” Op die manier krijgen organisaties controle en inzicht in toegang naar data en applicaties, ongeacht waar of door wie die worden geleverd. Of er nu in de cloud, hybride of on-premise gewerkt wordt, op kantoor, thuis of onderweg.
Deze security propositie wordt mede mogelijk door het specialistische partnership dat Route443 en BPMpartner zijn aangegaan. Dankzij de jarenlange ervaring van de managing partners ligt de expertise van Route443 vooral in beleidsmatige consultancy op het terrein van identity, access en security. BPMpartner voegt daar de kennis en ervaring aan toe met specifieke state-of-the art security software zoals Titus en PointSharp. Daarnaast heeft het bedrijf een goede relatie met talloze middelgrote en grotere ondernemingen.
“Security doe je samen”, zegt Honders. “Bedrijven moeten de controle weer terugkrijgen en sturing geven aan hoe de kritische informatie beveiligd moet worden.” Opdrachtgevers die deze stap willen zetten, kunnen rekenen op een bijzondere samenwerking met BPMpartner en Route443. “Met het stuur vast in handen wordt het ook makkelijker om koers te houden voor het hele bedrijf”, aldus Honders.