Volg uw containers en trailers realtime – SolarTrack van Locus Positioning

Volg uw containers en trailers realtime – SolarTrack van Locus Positioning

De experts van Locus Positioning uit Deventer ontwikkelen indoor en outdoor trackingoplossingen. Een van de nieuwste ontwikkelingen van Locus Positioning is de SolarTrack: een zonnecel gevoede GPS tracker en cloud gebaseerde trackings dienst.

De SolarTrack GPS tracker biedt ongekende mogelijkheden voor het volgen van gevoede en niet gevoede assets zoals:
• Containers en reefers,
• Vrachtwagentrailers,
• Autoaanhangers,
• Vuilcontainers en vuilpersen,
• Auto’s, vrachtwagens en bussen.
De SolarTrack GPS tracker, gekoppeld aan de Locus Positioning cloud-dienst, biedt beter inzicht in het gebruik van deze assets. Tracking geeft continu inzicht in waar materiaal zich bevindt. Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van transport zodat aankomsttijden beter kunnen worden gepland en supplychain planning kan worden geoptimaliseerd. Bovendien biedt de tracker de mogelijkheid om tracking aan te bieden als dienst tijdens transport over rails, de weg of water.

Realtime tracking

Informatie over waar assets zich bevinden is altijd beschikbaar via de Locus cloud-service op smartphone of via de browser. Ook kan het in eigen applicaties worden geïntegreerd. De SolarTrack GPS tracker is waterdicht en functioneert zonder bijladen maandenlang op de batterij. Door via het zonnepaneel bij te laden werkt de tracker jarenlang zonder vervanging van batterijen. Hierdoor kan realtime tracking worden gerealiseerd. De bewegingssensor detecteert wanneer een trailer/container wordt verplaatst en stuurt automatisch op hoge snelheid iedere tien minuten de positie door. Dit geeft uitstekend inzicht in de verwachtte aankomsttijden van transport.

Uitstekende dekking

Dankzij LTE-M (4G) communicatietechnologie kan de tracker wereldwijd worden ingezet. De tracker communiceert via de overal aanwezige 4G en indien nodig via GSM masten. Daarnaast biedt de nieuwe LTE-M technologie ongekend goede dekking in minder bevolkte gebieden. De dekking is vele malen beter dan met technologieën als LoRa/Sigfox of standaard 4G.
De SolarTrack GPS tracking van Locus Positioning is veel meer dan een diefstaltracker. Doordat het kan worden bijgeladen via het zonnepaneel en met de verfijnde trackingsmogelijkheden geeft het uitstekende inzichten in logistieke processen. Bovendien is de tracking verrassend betaalbaar.

Neem voor meer informatie contact op met: info@locuspositioning.com
Of bekijk onze website.