Facebook bant Taliban en sympathisanten

internet sidn mobiel internet

Facebook verbant aanhangers en sympathisanten van de Taliban. Het netwerk verwijdert en blokkeert alle inhoud van het netwerk zelf, maar ook van Instagram en WhatsApp.

Dat liet de BBC weten. Facebook beschouwt de Taliban volgens de Britse omroep als een gevaarlijke en terroristische organisatie. De accounts worden daarom niet alleen worden geblokkeerd maar ook verwijderd. Om dat voor elkaar te krijgen huurde de techreus Afghaanse deskundigen in om dergelijke inhoud op te sporen en weg te halen.

WhatsApp en Twitter

De beslissing viel omdat het sociaal medianetwerk ontdekte een aantal WhatsApp-accounts gen groepen die gelieerd waren aan de Taliban. Het netwerk belooft volgens de omroep al die kanalen snel aan te zullen pakken.

De BBC vroeg ook Twitter wat zij eventueel gaan doen met accounts van leden van de Taliban. Het is al wel bekend dat een aantal woordvoerders het platform eerder gebruikte voor het informeren van de talrijke volgers. Het gaat daarbij om enkele honderdduizenden Twittergebruikers die deze accounts volgen.

Tot nu toe zegt Twitter geen concrete actie te ondernemen. Ze wijzen daarbij alleen op het beleid van het netwerk dat terroristische, gewelddadige en haatzaaiende organisaties verbiedt. Van blokkeren is dus nog geen sprake.

Lees ook:
  • Techreuzen dwingen mensen tot delen van teveel informatie
  • Waar de krant niet over schrijft…

Gerelateerde berichten...

X