Fairphone haalt 2,5 miljoen euro op binnen een maand

Het deels Nederlandse duurzame techbedrijf Fairphone haalde met een crowdfundingsactie binnen een maand 2,5 miljoen euro op. Het bedrag is bedoeld voor de verbetering van de materialen die in de telefoon worden gebruikt. Ook de productie van de toestellen wordt ermee opgeschaald.

Het bedrag is opgehaald via het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. In totaal zorgden 1827 individuele beleggers dat het bedrag bij elkaar kwam. Investeerders konden vanaf 250 euro bijdragen.

 

Kinderarbeid

Fairphone produceert telefoons die zowel duurzaam als  conflictvrij zijn. De telefoons worden bijvoorbeeld zonder kinder- of dwangarbeid geproduceerd. Verder worden de zeldzame mineralen voor de productie van de telefoons zoals kobalt gewonnen zonder gebruik te maken van rebellerende strijdkrachten.

Met het geld wil Fairphone de productie van de telefoon onder andere uitbreiden naar Scandinavië, Italië en Spanje. Dit is vooral belangrijk om te zorgen dat het vervangen van kapotte onderdelen betaalbaar blijft.

 

Onderdelen vervangen

Behalve gebruik van duurzame materialen en eerlijke producten tegen eerlijke lonen, moet de telefoon namelijk ook lang meegaan. Dit betekent dat het makkelijk mogelijk moet zijn om kapotte onderdelen te vervangen.

De campagne ging vanaf de start meteen erg hard. Het bedrijf haalde binnen een week meteen al 1 miljoen euro op. In de laatste week van de actie op de eerste plaats in de wekelijkse Crowdfunding Top 40.

Fairphone bestaat inmiddels vijf jaar. In die tijd groeide het bedrijf naar 150.000 klanten. In die tijd bracht het bedrijf twee modellen uit. Deze zijn inmiddels via allerlei reguliere kanalen verkrijgbaar tegen voor Androidtoestellen gemiddelde prijzen.

 

Gerelateerde berichten...

X